Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Άγγελος Σεβαστιάδης (Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού)

Άγγελος Σεβαστιάδης
Άγγελος Σεβαστιάδης
Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού

«Το νέο θέατρο στην παραλιακή οδό της πόλης μας είναι ένας πολυχώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στην μελέτη του έργου προβλέπεται, μπροστά από την σκηνή, να εγκατασταθεί ένα αναβατόριο για τους μουσικούς, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Παρότι τα χρήματα μπορεί να υπάρχουν, δεν υπάρχει ο άνθρωπος με την εξειδικευμένη γνώση που θα μπορούσε να υλοποιήσει αυτό το έργο, είναι ελάχιστοι αυτοί οι άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν λοιπόν δύο δρόμοι, ή να εγκατασταθεί το αναβατόριο, και μέχρι να γίνει αυτό, να είναι κλειστό το θέατρο, ή να καλύψουμε, έστω και προσωρινά τον χώρο αυτό, με ένα μικρό πατάρι. Θεωρώ ότι τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στην δεύτερη λύση, ώστε να παραδοθεί το θέατρο προς χρήση.

Ήμουν για πολλά χρόνια μουσικός στην κρατική ορχήστρα Βορείου Ελλάδος, άρα γνωρίζω από θέματα πολιτισμού, και από μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Κολοκοτσά έκανε προσπάθεια να βρει χώρο που να τηρεί τις προδιαγραφές για να μπορέσει να επαναστεγάσει το ΚΑΠΗ. Λίγο πριν ολοκληρώσει την θητεία της σύναψε μισθωτήριο συμβόλαιο, με τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου. Δυστυχώς παρόλο που τα νοίκια τρέχουν, ούτε το ΚΑΠΗ έχει ανοίξει ούτε ο ιδιοκτήτης έχει πληρωθεί. Υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να λύσουμε και πιστεύω ότι μέσα στην  επόμενη εβδομάδα θα το έχουμε κάνει για να δοθεί ο χώρος στους ηλικιωμένους συνδημότες μας.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και με την στέγαση της φιλαρμονικής της πόλης η οποία κινδυνεύει με έξωση αφού εκκρεμούν μισθώματα πολλών ετών που δεν έχουν αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ο οποίος πλέον έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση. Θα αναζητήσουμε νέο χώρο για να στεγάζουμε την φιλαρμονική του Δήμου.»

Είναι καλλιτεχνήματα αυτά που κάποιοι λένε, ότι το λεγόμενο μπαστούνι στον μόλο του Αγίου Νικολάου θα προστατεύσει την εκκλησία από την θάλασσα. Είναι σαν να λες, ότι πρέπει να προστατευτεί η Ακρόπολη από τους ανέμους, άρα ας σηκώσουμε δύο ουρανοξύστες μπροστά της.

Το περίφημο master plan του λιμανιού που ακούμε, δεν είναι μόνο η προβλήτα. Είναι να έχουμε επιτέλους και μια τουριστική μαρίνα, αλλά εδώ ακόμα, η μαρίνα ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, και κανείς δεν έχει κάνει κάτι για αυτό.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: