Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Παναγιώτης Μυλωνάς (Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ)

Παναγιώτης Μυλωνάς
Παναγιώτης Μυλωνάς
Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ

«Η όλη καθυστέρηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης στον Λίβα, προέρχεται από την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και από την προηγούμενη κυβέρνηση που έβαζε διάφορα εμπόδια. Αυτοί ευθύνονται, αν δεν μας καθυστερούσαν το έργο, θα ήταν έτοιμο σήμερα.

Εγώ δεν φτιάχνω μελέτες ούτε εγκρίνω τεύχη δημοπράτησης. Η μελέτη που προβλέπει μαζί με την κατασκευή του εργοστασίου στον Λίβα και τη λειτουργία του, από τον ίδιο ανάδοχο εργολάβο, ελέγχθηκε από τα Υπουργεία. Αποτελεί απόφαση του Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ και είναι κάτι που ακολουθείται σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος το έχει καταλάβει πλέον, ότι αυτά τα 8,5 εκατομμύρια που ενδεικτικά είχαμε προϋπολογίσει για την λειτουργία της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης, δεν αφορούν κομμάτι της χρηματοδότησης του όλου έργου, αφορούν την λειτουργία του εργοστασίου. Το ακριβές κόστος λειτουργίας της μονάδας δεν μπορούμε να το ξέρουμε σήμερα, μπορεί να φτάσει και στα δέκα εκατομμύρια, το σίγουρο όμως είναι ότι το κόστος αυτό δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε.

Είχαμε έτοιμη την δημοπράτηση του έργου, της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης στο Λίβα, αλλά ο Δήμαρχος ήθελε να κάνει αλλαγές στην μελέτη και να αφαιρέσει από τον διαγωνισμό το σκέλος της λειτουργίας της μονάδας. Για να τον διευκολύνουμε σταματήσαμε τη διαδικασία και αφαιρέσαμε τη διαχείριση του εργοστασίου, όπως εκείνος ήθελε.

Έχω συχνή και στενή επαφή με τον Δήμαρχο, αλλά εκείνος έχει τις δικές του απόψεις, και εγώ τις δικές μου. Από τις συζητήσεις που κάναμε στην Αθήνα με τα Υπουργεία, μαζί με τον Δήμαρχο, φαινόταν ότι δεν απεντάσσεται το έργο, όμως αυτές οι δεσμεύσεις που λάβαμε ήταν προφορικές.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: