Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Σωτήρης Καρακάς (Δημοτικός Σύμβουλος)

Σωτήρης Καρακάς
Σωτήρης Καρακάς
Δημοτικός Σύμβουλος

«Αφού στον Δήμαρχο αρέσει η νομιμότητα, οφείλει καν να την ακολουθεί.
Διαμορφώνουν στον Λίβα μια νέα πλατεία για να εναποθέσουν δεματοποιημένα απορρίμματα. Από ότι μάθαμε, το κόστος αυτού του έργου είναι 35 χιλιάδες ευρώ. Απορώ, πως θα πληρώσει αυτό το ποσό ο Δήμαρχος. Δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, γιατί ο νόμος είναι ξεκάθαρος και αναφέρει ότι ο δήμαρχος έχει δικαίωμα να αναθέτει απ’ ευθείας, έργα μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ. Επίσης δεν επιτρέπεται να κάνει διάσπαση έργων, στην προκειμένη περίπτωση κατασκευάζεται ένα έργο, στον ίδιο χώρο. Όφειλε να δημοπρατήσει αυτό το έργο με διαγωνισμό, κάτι που δεν έγινε. Εντύπωση μου προκαλεί και το γεγονός ότι επέλεξε να αναθέσει το έργο στον ίδιο εργολάβο που εμπλέκεται στην γνωστή υπόθεση με τις φερόμενες πλαστές διαταγές πληρωμής.

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε μια πολύ καλή συζήτηση σε ότι αφορά τον Λίβα, και μάθαμε πολλά πράγματα.

Από ότι φαίνεται, ο Δήμαρχος έβαλε τελικά νερό στο κρασί του, και θα δημοπρατήσει το έργο ως έχει, ώστε εν συνεχεία, και κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης, να κάνει τις όποιες αλλαγές θέλει και μπορεί. Φοβόμουν ότι λόγω του πείσματος που είχε, θα ανατασσόταν το έργο του Λίβα. Ο δήμαρχος αφαιρεί, από τη δημοπράτηση της κατασκευής του έργου, το κομμάτι της λειτουργίας του εργοστασίου, και προχωρά με όλα τα άλλα όπως είχαν σχεδιαστεί.

Μου έκανε εντύπωση τα όσα είπε ο κ. Αρετάκης απευθυνόμενος στον κ. Παναγιώτη Μυλωνά. Ήταν προσβλητικός ο Δήμαρχος απέναντι στον κ. Μυλωνά, όταν του είπε ότι και να είχε διαβάσει τη μελέτη των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την λειτουργία του εργοστασίου, δεν θα την καταλάβαινε. Ουσιαστικά ο Δήμαρχος άδειασε τον κ. Μυλωνά, με τον οποίο ήταν μαζί στην Αθήνα, στις τελευταίες επισκέψεις που έκαναν στα Υπουργεία. Απορώ που δεν αντέδρασε ο κ. Μυλωνάς, με τα όσα άκουσε εναντίον του.

Ο κ. Δήμαρχος έχει μια τακτική, να χρησιμοποιεί όποιον θέλει όταν τον χρειάζεται και μετά να τον αδειάζει. Μάλλον είχε ανάγκη τον κ. Μυλωνά, στην Αθήνα, γιατί δεν θα ήξερε ούτε σε ποια γραφεία να πάει. Από την άλλη, ο κ. Μυλωνάς, μάλλον προσδοκούσε να πάρει μια θέση από τον Δήμαρχο, αλλά τελικά δεν του προέκυψε.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, έχουν λίγα έμπειρα στελέχη όπως ο κ. Τουρκάκης, επομένως κατ’ εμέ, κακώς ο δήμαρχος τον απομάκρυνε από την θέση του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.

Βλέπω πολλές συγκεντρωμένες αρμοδιότητες στα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Και μάγοι να είναι, δεν θα προλαβαίνουν για να τα καταφέρουν. Ο κ. Αρετάκης είναι Δήμαρχος, και πλέον είναι και Πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή, Πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής, Πρόεδρος στον ΦΟΔΣΑ και Πρόεδρος στον ΔΕΥΑΖ. Πως θα ανταπεξέλθει;»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: