Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Γιώργος Τσουρουνάκης (Δημοτικός Σύμβουλος, Μαζί για τη Ζάκυνθο)

Γιώργος Τσουρουνάκης
Γιώργος Τσουρουνάκης
Δημοτικός Σύμβουλος, Μαζί για τη Ζάκυνθο

«Ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα γιατί μπορεί να θρηνήσουμε θύματα. Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ζάκυνθο έχουν μείνει πολύ πίσω, είναι υποτυπώδη και σε αυτά τα λίγα που έχουν γίνει, παρατηρούμε ελλείψεις και κακοτεχνίες.

Αντιλαμβάνομαι ότι η νέα Δημοτική Αρχή έχει πολύ πρόσφατα αναλάβει, όμως οφείλει να τρέξει τις διαδικασίες. Μπορεί να αλλάζει ο Δήμαρχος, αλλά ο Δήμος έχει μια συνέχεια, οι διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να έχουν μια συνέχεια, και αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων που είχε εκπονήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, κάτι για το οποίο δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι υπήρχε, θα πρέπει να το εκτελέσει η νέα Δημοτική Αρχή, διαφορετικά να κοιτάξει η ίδια να εκπονήσει ένα νέο πρόγραμμα. Ο Δήμος οφείλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πολίτη, έχει έναν κοινωφελή χαρακτήρα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν μπει πλέον για τα καλά στην ζωή μας και στην Ζάκυνθο τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα λόγω των σκουπιδιών, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις φρακάρουν χαντάκια, ρέματα και φρεάτια.

Δεν ασκούμε μικροπολιτική έναντι της νέας Δημοτικής Αρχής, ούτε είμαστε καταστροφολόγοι, όμως πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν την δουλειά τους, ακριβώς για να αποφύγουμε μια καταστροφή.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια απειρία στη νέα Δημοτική Αρχή, είναι κατανοητό, αλλά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία, που θέλουν να βοηθήσουν, και το έχουν δηλώσει. Αν λοιπόν, ο κάθε υπεύθυνος Αντιδήμαρχος, που δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία, ζητούσε την βοήθεια των έμπειρων αυτοδιοικητικών, όπως είναι ο κ. Αρμένης, αλλά και άλλοι, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Ως ξενοδόχος που είμαι, θεωρώ ότι το πλήγμα που αφήνει στην Ζάκυνθο η κατάρρευση της Thomas Cook είναι τεράστιο, εξίσου τεράστιο θα είναι και το κενό που δημιουρηείται γιατί μιλάμε για έναν κολοσσό που διαχειριζόταν και πολλούς, ελεύθερους όπως λέμε πελάτες, κάτι που θα λείψει πολύ από την αγορά. Υπάρχει βέβαια ενδιαφέρον από άλλες μεγάλες εταιρίες στο κομμάτι του οργανωμένου τουρισμού, αλλά τα μικρότερα καταλύματα θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα. Η Ζάκυνθος, δέχτηκε αναλογικά το μεγαλύτερο πλήγμα στην Ελλάδα, αρκεί να πούμε ότι η Thomas Cook, αφήνει στη Ζάκυνθο μεγαλύτερα χρέη από αυτά που αφήνει στην Κέρκυρα.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: