Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019

Κώστας Κόκκορης (Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ)

Κώστας Κόκκορης
Κώστας Κόκκορης
Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ

«Καλά κάνει ο Δήμαρχος και δεν εμπιστεύεται κανέναν, οι σύμβουλοί του τον κοροϊδεύουν.

Είχαμε άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο, είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Μου έλεγε πως «ότι και να γίνει, εσύ δεν φεύγεις από δω.» Τελικά, όπως μου είπε ο ίδιος, οι σύμβουλοί του ήταν αρνητικοί, του έλεγαν ότι εγώ εκπροσωπώ το παλιό και ότι οι Ζακυνθινοί θα τον έκραζαν αν συνεργαζόταν μαζί μου. Του είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι θα στηρίξω την επιλογή του.

Ο σύμβουλός του δημάρχου, αρχιτέκτονας κ. Δ. Κωνσταντόπουλος και ο υπάλληλος του δήμου κ. Π. Κομνηνός είναι αυτοί που πρότειναν στον δήμαρχο για την θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΖ, τον κ. Ζαρκάδη.

Είχα ενημερώσει και προειδοποιήσει εγκαίρως τον Δήμαρχο για τον κ. Ζαρκάδη, και μάλιστα όχι μόνο μία φορά. Τότε λοιπόν, ο Δήμαρχος μου έλεγε «έχει τελειώσει για μένα αυτός» και έτσι θεωρούσα ότι αποκλείεται να τον έβαζε αντιπρόεδρο. Πίστευα ότι για τη θέση αυτή θα προτεινόταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακολύρης και μάλιστα του το είχα πει ότι θα τον στήριζα. Επίσης, πολύ καλός για αυτή την θέση θα ήταν και ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρινάκης, ο οποίος ήταν γνώστης των θεμάτων και για ένα διάστημα μετά τις εκλογές, με εντολή του κ. Αρετάκη, ενημερωνόταν καθημερινά για τα θέματα της ΔΕΥΑΖ. Δεν γνωρίζω γιατί ο κ. Μαρινάκης σταμάτησε απότομα να επισκέπτεται τα γραφεία της ΔΕΥΑΖ.

Είμαι παλιός στην πολιτική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και γνωρίζω πότε να θέτω ένα θέμα. Αιτιολόγησα την αρνητική μου ψήφο στο πρόσωπο του κ. Ζαρκάδη, για την θέση του αντιπροέδρου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ, και το έκανα αυτό για να μην ισχυριστεί κανείς ότι ήθελα να τινάξω στον αέρα την συνεδρίαση και την εκλογή.

Στις 13 Ιουνίου 2018, ζητήσαμε την βοήθεια του κ. Ζαρκάδη για ένα ατύχημα που έγινε στον βιολογικό και η απάντησή που έδωσε στον τότε Αντιπρόεδρο κ. Κοντονή, είναι «πάω για ψάρεμα». Ο κ. Ζαρκάδης, έχει εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, παρότι είχε υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με την ΔΕΥΑΖ, όταν ανέλαβα πρόεδρος διέκοψε αυτή τη συνεργασία.

Αναγκάστηκα να αναφερθώ σε ζητήματα του παρελθόντος όταν ο κ. Ζαρκάδης με έθιξε προσωπικά. Εγώ είμαι χωριατόπαιδο, αγρότης από το Κερί και τιμώ τα παντελόνια μου. Έχει μπει ένα προσωπικό θέμα ανάμεσα σε μένα και τον κ. Ζαρκάδη, που θα το λύσουμε άλλη ώρα.

Με προκάλεσε ο κ. Ζαρκάδης και για αυτό το λόγο αναγκάστηκα να δημοσιοποιήσω ότι μου ζητήθηκε από την δικαιοσύνη να παραδώσω ένα έγγραφο του σώματος ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, που αφορούσε έλεγχο στην ΔΕΥΑΖ για την περίοδο 1996-2006, όπου για κάποια χρόνια γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΖ ήταν ο κ. Ζαρκάδης. Από το πόρισμα αυτό προκύπτει ότι υπήρξαν κάποια έξοδα την περίοδο εκείνη τα οποία οι ελεγκτές δεν τα αναγνωρίζουν και την κύρια ευθύνη εκείνης της περιόδου την είχε ο κ. Ζαρκάδης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ και κατά την αντιπαράθεση που είχα εγώ με τον κ. Ζαρκάδη, ο Δήμαρχος είπε ότι δεν γνώριζε τα όσα κατήγγειλα. Εγώ όμως τον είχα ενημερώσει σχετικά.

Μετά την συνεδρίαση της Παρασκευής, την επόμενη ημέρα, ο κ. Αρετάκης μου ζήτησε συνάντηση στο γραφείο του. Του προσκόμισα το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης καθώς και μια καταγγελία του συλλόγου μηχανικών που αφορούσε τον κ. Ζαρκάδη. Αναμένω τις ενέργειές του.
Έχω και άλλα έγγραφα στη διάθεση μου, αν χρειαστεί θα τα δώσω στον δήμαρχο.

Ας ρωτήσει ο Δήμαρχος τον σημερινό βουλευτή που ως δήμαρχος γνώριζε τον κ. Ζαρκάδη.
Ας πάρει τηλέφωνο ο Δήμαρχος, τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ κ. Χρήστο Χιώνη για να τον ρωτήσει γιατί είχε παραιτηθεί, ας ρωτήσει και τον κ. Μαυρία επίσης.

Ας ρωτήσει ο Δήμαρχος τον ίδιο τον κ. Ζαρκάδη, γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το αποχετευτικό δίκτυο Πλάνου που χρηματοδοτήθηκε από ιδιώτες. Την μελέτη για το έργο της αποχέτευσης στον Πλάνο, ένα έργο που σήμερα κατηγορεί ο κ. Δήμαρχος, την έκανε ο κ. Ζαρκάδης.

Μπορεί εγώ, στον δεύτερο γύρω των εκλογών να στήριξα Αρμένη γιατί είναι ένας αυτοδιοικητικός με εμπειρία που τον γνωρίζω χρόνια, κάτι που δεν ισχύει για τον κ. Αρετάκη, αλλά το 80% των ψηφοφόρων μου, ψήφισαν τον κ. Αρετάκη.
Ο κ. Γάσπαρος ασκεί μέχρι σήμερα μια ήπια αντιπολιτευτική πολιτική προς τον κ. Αρετάκη. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στο δήμαρχο για να βρει τα πατήματά του.

Ήμουν παρών μαζί με τον δήμαρχο και το βουλευτή, στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα με την διευθύντρια της ΔΕΗ, με αντικείμενο την ρύθμιση των χρεών της ΔΕΥΑΖ.
Στην διάρκεια της συζήτησης, όπου είχε και στιγμές έντασης, ρώτησε η διευθύντρια, αν είναι αλήθεια αυτά που είχε ακούσει για την Ζάκυνθο, ότι ξέσπασε ένα σκάνδαλο με τυφλούς. Ο Δήμαρχος δεν το αρνήθηκε και μάλιστα συμπλήρωσε ότι συμβαίνουν και άλλα στην Ζάκυνθο τα οποία και ανέφερε. Δεν θυμάμαι αυτά που ακριβώς είπε ο δήμαρχος αλλά τα είπε ενώπιον εμού και του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη.

Επίσης ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στην διευθύντρια της ΔΕΗ, είπε ότι θέλουμε να στηρίξουμε την ΔΕΗ γιατί ο ίδιος είναι κάτοχος μετοχών της εταιρείας, τι οποίες αγόρασε κάποτε με 17 ευρώ την μετοχή και πλέον έχει πέσει στα 3 ευρώ.

8,7 εκατομμύρια ευρώ χρωστούν οι Ζακυνθινοί στην ΔΕΥΑΖ. Από αυτά, το 52% προέρχεται από οικίες, το 4% από ξενοδοχεία και το υπόλοιπο από άλλες επιχειρήσεις.
Έχουμε κάνει ελέγχους αλλά δεν έχουμε εντοπίσει υδροκλοπές. Είναι άναρχο όλο το δίκτυο. Αν έχει χτιστεί ένα σπίτι, ή ένα ξενοδοχείο πάνω από τον αγωγό και έχει συνδεθεί με μια παροχή, δεν θα το βρούμε ποτέ.
Τα οικονομικά δεδομένα που αφήνω, αποχωρώντας από την προεδρία της ΔΕΥΑΖ, δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με αυτά που παρέλαβα.
Παρερμηνεύτηκαν τα όσα είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϊστάμενος του Βιολογικού της ΔΕΥΑΖ κ. Νικολούτσος. Όντως τα τελευταία τρία χρόνια τα λυματοφόρα της ΔΕΥΑΖ δεν έπαιρναν λύματα από τα ημερόπλοια, τα έπαιρναν όμως ιδιώτες.»

     


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: