Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

«Καταθέσαμε σήμερα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αίτημα με δεκαεπτά υπογραφές δημοτικών συμβούλων, για να γίνει αύριο Τρίτη στις 7 το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, ώστε να συζητήσουμε το θέμα της ανάπλασης της Ταβουλάρη.

Οι 17 αυτές υπογραφές, προέρχονται εκτός από τα μέλη του συνδυασμού μας, και από τους συνδυασμούς του κ. Γάσπαρου, του κ. Αγαλιανού, του κ. Λιβέρη και του κ. Πάστρα.

Από πείσμα ο δήμαρχος αρνείται το έργο της ανάπλασης. Είναι ένα έργο που για να το υλοποιήσουμε, το Πράσινο Ταμείο μας δίνει τα χρήματα.

Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, η επιμονή του Δημάρχου να μην υλοποιεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λέει ο Δήμαρχος, περί παράνομης μελέτης. Την μελέτη αυτή την έχουν υπογράψει η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών κ. Μαυρία, ο κ. Τουρκάκης και ο κ. Βυθούλκας.

Είναι κοντόφθαλμη και άδικη η άποψη του Δημάρχου, ότι αυτό το έργο θα εξυπηρετήσει μόνο κάποιους εμπόρους της περιοχής, που όπως ο ίδιος είπε, θα βγάλουν την πραμάτεια τους στο πεζοδρόμιο. Η ανάπλαση αφορά μια σειρά παρεμβάσεων, δεν είναι μόνο η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Προβλέπει μεταξύ άλαλων δενδροφύτευση, φωτισμό, ποδηλατόδρομο και πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Το έργο δεν συγκρούεται με οποιαδήποτε κυκλοφοριακή μελέτη. Δεν θα πετάξουμε 500 χιλιάδες ευρώ για ένα άχρηστο έργο. Το έργο της Ταβουλάρη, είναι ένα έργο πνοής για όλη την πόλη.

Υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη σε ισχύ, είναι μια μελέτη που έρχεται από παλιά και που χρειάζεται επικαιροποίηση. Η ανάπλαση της Ταβουλάρη είναι σύννομη με την κυκλοφοριακή μελέτη.

Ο Δήμαρχος είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζητάμε από τον δήμαρχο να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο για να μας εξηγήσει τους λόγους της άρνησης του.

Εμείς θέλουμε να γίνει η ανάπλαση της οδού Ταβουλάρη.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: