Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019

Φώτης Κόττης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου)

Φώτης Κόττης
Φώτης Κόττης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου

«Θα αντιδράσουμε, και πολύ σοβαρά, αν χαθεί το πρόγραμμα του OpenMall.

Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου θέλω να επισημάνω ότι οι φορείς όπως και ο Δήμος πρέπει να έχουν μια συνέχεια. Αγωνιώ για το πως αντιλαμβάνονται τα πράγματα κάποιοι άνθρωποι, και όλοι θα κριθούν από τα λεγόμενά τους στο τέλος.

Δυστυχώς στην Ζάκυνθο, για ακόμη μία φορά, διαφωνούμε για όλα. Κατανοώ τις ανησυχίες του Δημάρχου, σχετικά με την ανάπλαση της Ταβουλάρη και το Open Mall, αλλά δεν θέλω να χάνονται προγράμματα, χρήματα και έργα για το νησί μου.

Δεν έχουμε ακόμα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Αρετάκη, αν και έχουμε ζητήσει συνάντηση μαζί του εδώ και περίπου έναν μήνα.

Δεν είναι άχρηστο έργο το Open Mall, μιλάμε για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 14 δράσεις σε όλη την πόλη.
Το πρόγραμμα προβλέπει την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό οδών της πόλης μας, με εκτεταμένη πλακόστρωση, με διαβάσεις ΑΜΕΑ, με νέα φωτιστικά σώματα και καθιστικά με συστήματα που θα θέσουν όρια στο παρκάρισμα στο κέντρο της πόλης μας. Προβλέπει προμήθεια υπόγειων κάδων, και αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης ποδηλατών. Προβλέπει επίσης την δημιουργία 30 σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, δωρεάν wi fi, στην περιοχή του Open Mall, την τοποθέτηση ηλιακών παγκακιών αλλά κι ενός ηλιακού δέντρου τα οποία θα έχουν παροχές φόρτισης τηλεφώνων κι άλλων συσκευών. Το δε ηλιακό δέντρο θα θα εμφανίζει και πληροφορίες για την πόλη. Προβλέπεται επίσης και η προμήθεια πλατφόρμας ανάδειξης των επιχειρήσεων που επέλεξαν να ενταχθούν στο Open Mall.

Πάνω σε αυτό που λέει ο δήμαρχος για την ανάπλαση της Ταβουλάρη, ότι σκοπός της μελέτης είναι να μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια της οδού για να δύνανται οι καταστηματάρχες να τα χρησιμοποιούν ως χώρο καταστήματος όπως συμβαίνει σε όλη την Πόλη, έχω να απαντήσω ότι η εφαρμογή της κανονιστικής είναι ευθύνη του Δήμου και όχι του εμπορικού κόσμου.

Τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου (Open Mall), είναι ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που σκοπό έχει να αλλάξουν όψη τα κέντρα των πόλεων. Αυτό θέλουμε και εμείς για την πόλη μας. Βασικός δικαιούχος του προγράμματος είναι ο Δήμος, με υποχρεωτικό δεύτερο εταίρο, δηλαδή συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Ζακύνθου. Από τις 16 Οκτωβρίου έχουμε ένα αρχικό εγκεκριμένο ποσό ύψους 180 χιλιάδων ευρώ, για φέτος, που μπορεί άμεσα να χρησιμοποιηθεί.

Για το Open Mall, υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμος έχει κυκλοφοριακή μελέτη, συμφωνώ όμως ότι χρειάζεται επικαιροποίηση.

Δεν κατατέθηκε κανένας άδειος φάκελος για το Open Mall, κατατέθηκε ένας πλήρης φάκελος που εγκρίθηκε. Θα δημιουργηθεί ενδεχομένως πρόβλημα στην υλοποίηση του Open Μall αν δεν γίνει η ανάπλαση της Ταβουλάρη γιατί αυτά τα δύο έργα δένουν κατά κάποιον τρόπο μεταξύ τους αλλά δεν παύει να είναι ανεξάρτητα έργα.

Θα είμαι παρών σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν χρειαστεί θα ζητήσω και τον λόγο.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: