Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019

Σωτήρης Καρακάς (Δημοτικός Σύμβουλος)

Σωτήρης Καρακάς
Σωτήρης Καρακάς
Δημοτικός Σύμβουλος

«Δεν έχει μάθει να συζητά ο κ. Αρετάκης, δεν θέλει να ακούει απόψεις διαφορετικές από την δική του, γιατί έχει μάθει να ζει μόνος του. Ακόμα και σε μια οικογένεια υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά γίνεται μια συζήτηση και κάπου καταλήγουν.

Μόνος του αποκαθηλώθηκε ο κ. Αρετάκης. Ο λαός επένδυσε πάνω του, αλλά τελικά στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο τον γιουχάρισαν όλοι. Μόνο ο κ. Ρουκανάς έμεινε που τον χειροκροτούσε μέχρι το τέλος.

Είπα χθες ότι ο δήμαρχος έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη και το είπα γιατί όντως λέει ψέματα.
Παριστάνει τον Ζορό όταν λέει ότι πήγε μόνος του στο Ξενία και ανακάλυψε δέκα κυκλοφοριακές μελέτες. Όπως αποδείχτηκε χθες μόνο μία κυκλοφοριακή μελέτη υπάρχει.

Είπε ο κ. Αρετάκης ότι αυτός έφερε το θέμα της ανάπλασης της οδού Ταβουλάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στην πραγματικότητα σύρθηκε για το θέμα αυτό στην έκτακτη συνεδρίαση που προκαλέσαμε.

Ψέματα είχε πει και σε ένα προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ισχυριζόταν ότι η διευθύντρια της ΔΕΗ, είχε πει ότι στη Ζάκυνθο είμαστε κλέφτες και πολλά άλλα, όμως τελικά το σίγουρο είναι ότι η κυρία αυτή δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Ας βγει ο κ. Αρετάκης να διαψεύσει τον Βουλευτή κ. Ακτύπη που ήταν παρών στη συνάντηση και που τον διέψευσε κατηγορηματικά. Γιατί δεν το κάνει;

Να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Τα χρήματα για το έργο θα τα δώσει το Πράσινο Ταμείο και μιλάμε για ένα ποσό ύψους 330 χιλιάδων ευρώ. Τα 220 χιλιάδες ευρώ που προβλέπεται να βάλει ο Δήμος, θα είναι τελικά πολύ λιγότερα αφού θα τα κερδίσει από την έκπτωση που θα δώσει ο ανάδοχος.

Είπα χθες ότι ο δήμαρχος δεν έχει δημοκρατικές ευαισθησίες. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να θέλει να αλλάξει τον κανονισμό, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που αποφασίζει και ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις.

Όταν ένα θέμα είναι σοβαρό, συγκεντρώνει κάποιος έντεκα υπογραφές και συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό προβλέπει ο νόμος, όπως προβλέπει ότι τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας τα εξετάζει η Οικονομική Επιτροπή.

Είπα χθες στον δήμαρχο ότι είναι άσχετος και θα καταστρέψει τη Ζάκυνθο. Ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου το ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο.

Πρέπει να τηρείται μια τάξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, το έχω ξαναπεί. Από ότι φαίνεται, ούτε ο Πρόεδρος μπορεί να τηρήσει την τάξη, ούτε ο Δήμαρχος, που πολλές φορές με αυτά που λέει, τορπιλίζει το κλίμα.

Δεν γίνεται να μου λέει ο Δήμαρχος ότι δεν ξέρω από έργα και μελέτες, όταν εγώ, ως αντινομάρχης και πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, έχω συντάξει χίλιες μελέτες και έχω κάνει άλλα τόσα έργα.

Εμείς δεν ασκούμε στείρα αντιπολίτευση. Για να καταλάβει ο κόσμος ότι προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε θα πρέπει να ξέρει ότι του περάσαμε στην Οικονομική Επιτροπή ακόμα και το έργο που έδωσε με απευθείας ανάθεση στον Λίβα. Άρα θέλουμε να τον βοηθήσουμε γιατί αυτό επιτάσσει το καλό της Ζακύνθου.

Οι Ζακυνθινοί πλέον βλέπουν ότι ο νέος δήμαρχος κ. Αρετάκης είναι ένας σκληροπυρηνικός άνθρωπος.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: