Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019

Σταύρος Κακολύρης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Σταύρος Κακολύρης
Σταύρος Κακολύρης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

«Πρέπει να καλέσει ο Δήμαρχος τους επικεφαλής των παρατάξεων για να συζητήσουν όλοι μαζί για το καλό της Ζακύνθου. Πρέπει όλοι να ρίξουμε νερό στο κρασί μας.
Πρέπει να βάλουμε όλοι, παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι, τα πράγματα κάτω. Πρέπει να εξετάσουμε και να καταρτήσουμε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου από κοινού.
Το έχω συζητήσει αυτό με τον Δήμαρχο, ο οποίος έχει το παράπονο, ότι κανείς δεν έχει πει κάτι θετικό για αυτόν.

Ας μην γελιόμαστε. Ξέραμε ότι δεν θα περάσει η πρόταση του Δημάρχου, αφού την πλειοψηφία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου την έχει η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τον νόμο, με την απόλυτη πλειοψηφία των 17 μελών του δημοτικού συμβουλίου, για ιδιαίτερα σοβαρά θέματα, και με ειδικά αιτιολογημένη πρόταση, μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να ασκήσει το έργο της Οικονομικής Επιτροπής, να της πάρει τις αρμοδιότητες. Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Ξένος ανάγνωσε ακριβώς τι λέει το σχετικό άρθρο, σε αντίθεση με τον Αντιπρόεδρο του σώματος, κ. Φεραδούρο, που φωνασκώντας το διάβασε με διαφορετικό τρόπο. Να λέμε αλήθειες και όχι ψέματα.

Ο Δήμαρχος θα προβεί σε ένσταση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ξεκαθαρίσουμε τι ισχύει τελικά, αν αυτή η απόφαση που πήραμε χθες είναι στα πλαίσια του νόμου.

Όπως ενημερώθηκα από το «Πράσινο Ταμείο», δεν απεντάσσεται το έργο της ανάπλασης της οδού Ταβουλάρη, έχουμε ένα περιθώριο δεκαπέντε περίπου ημερών μέχρι να καταθέσουμε τον φάκελο.

Είχαμε δύο προτάσεις χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, η μία πρόταση του κ. Κόκλα ήταν να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης ως έχει, ενώ η πρόταση του κ. Κασσιμάτη ήταν να προχωρήσει το έργο μεν, αλλά αφού το ελέγξει και το εγκρίνει στην ουσία του η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εμείς ως συνδυασμός ψηφίσαμε την πρόταση Κασσιμάτη και ζητήσαμε να ελέγξει η Αποκεντρωμένη, αν το έργο αυτό συνάδει με την κυκλοφοριακή μελέτη. Για μένα, πρέπει να γίνει η ανάπλαση, αλλά με τον σωστό τρόπο, όχι όπως έγινε με την Αλεξάνδρου Ρώμα, που τελικά κατέληξε ένα κλειστό πάρκινγκ.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: