Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019

Σωτήρης Παπαδόγγονας (Πρόεδρος Συλλόγου Παλαιάς Αγοράς Ζακύνθου)

Σωτήρης Παπαδόγγονας
Σωτήρης Παπαδόγγονας
Πρόεδρος Συλλόγου Παλαιάς Αγοράς Ζακύνθου

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάπλαση της Ταβουλάρη, όπως ικανοποιημένοι πρέπει να αισθάνονται και όλοι οι Ζακυνθινοί.
Εμείς βγήκαμε μπροστά, για να διεκδικήσουμε την υλοποίηση του προγράμματος και εμείς είμασταν η αιτία για να προχωρήσει αυτό το πρόγραμμα.

Παρευρεθήκαμε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και ακούσαμε με προσοχή τους αρμόδιους να τοποθετούνται. Οι προϊστάμενοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, παλιός και νέος, διατύπωσαν διαφορετική άποψη αλλά εμείς θεωρούμε ότι ο Δήμος έχει μια συνέχεια. Έχουμε την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει άμεσα να προωθηθεί ο φάκελος στο «Πράσινο Ταμείο» για να μην χαθεί η χρηματοδότηση. Φυσικά και δεν είμαστε αρνητικοί για να ελεγχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο φάκελος του έργου, εφόσον αυτό απαιτείται, και ελπίζουμε να μην γίνει αυτό η αιτία για να χαθεί το πρόγραμμα.

Την άρνηση του Δημάρχου, με τη μορφή της ένστασης, την κρίνουμε φυσιολογική και την σεβόμαστε. Ο Δήμαρχος θέλει να δει σφαιρικά το θέμα της ανάπλασης όλης της πόλης, με τη λογική της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης. Παρόλα αυτά, δεν θέλαμε να χαθεί το έργο.

Η αγωνία μας πλέον είναι να μην χάσουμε τις ημερομηνίες υποβολής του φακέλου του έργου για να μην χαθεί η χρηματοδότηση. Σκοπεύουμε να προσκαλέσουμε όλους τους θεσμικούς φορείς, τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Αντιπεριφερειάρχη, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Βουλευτή Ζακύνθου, ώστε όλοι μαζί να λειτουργήσουν ως θεματοφύλακες αυτού του έργου. Να προφυλαχθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να υλοποιηθεί.

Τα πεζοδρόμια είναι δημόσιοι χώροι, και ασφαλώς δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιηθούν από καταστηματάρχες. Αρμόδιος για την εφαρμογή της κανονιστικής είναι ο Δήμος, αυτός έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και όχι οι έμποροι. Εμείς, όπου υπάρχει καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου την καταδικάζουμε.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: