Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019

Ανδρέας Φλεμοτόμος (Εκπαιδευτής μαγειρικής ΙΕΚ Ζακύνθου, Σεφ)

Ανδρέας Φλεμοτόμος (Εκπαιδευτής μαγειρικής ΙΕΚ Ζακύνθου, Σεφ)

«Τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος Ζακύνθου μας παραχωρούσε την κουζίνα του Κοινωνικού Εστιατορίου για την πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευόμενών. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι στην εκπαίδευση του τμήματος μαγειρικής του ΙΕΚ. Ο Δήμος μας παραχωρούσε χώρο και εξοπλισμό και εμείς χρησιμοποιούσαμε τα δικά μας υλικά. Φέτος ο δήμος αρνήθηκε να μας παραχωρήσει τον χώρο, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο.

Για την ώρα φιλοξενούμαστε στις εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ και έχουμε πάρει τις διαβεβαιώσεις από τον Πρόεδρο κ. Μπετίνη και από το Επιμελητήριο ότι θα μας βοηθήσουν, γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μαγειρείο εντός του ΟΔΑΖ. Απώτερος σκοπός μας είναι, να δημιουργήσουμε στη Ζάκυνθο ένα κύτταρο μαγειρικής. Να αναδείξουμε την Ζακυνθινή κουζίνα, την ντόπια μαγειρική και τα προϊόντα μας. Ευτυχώς που κάθε χρόνο είναι δίπλα μας δύο μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού, καθώς και δύο εστιατόρια, ένα στο Τσιλιβή και ένα στο Αργάσι, που μας παραχωρούν τους χώρους τους.

Πέρυσι είχα ταξιδέψει στην έδρα του ΟΗΕ, στα πλαίσια μιας δράσης της Περιφέρειας, για την ανάδειξη της Ιόνιας και κατ επέκταση Ζακυνθινής κουζίνας. Μαγείρευα στη Βιέννη για μία εβδομάδα, καθημερινά ετοιμάζαμε τεσσερισήμισι χιλιάδες μερίδες στα τρία εστιατόρια του ΟΗΕ και έτσι δοκίμαζαν όλοι Ζακυνθινά φαγητά.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: