Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019

Χριστίνα Τετράδη (Αντιπρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας)

Χριστίνα Τετράδη
Χριστίνα Τετράδη
Αντιπρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας

«Τα νέα για τον τουρισμό είναι καλά, τόσο για τη Ζάκυνθο όσο και για τη χώρα μας. Η Ζάκυνθος έχει αύξηση σε κρατήσεις που αγγίζει το 20%, ξεπερνώντας προορισμούς όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος, ταυτόχρονα έχουμε αύξηση της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος σε εθνικό επίπεδο κατά 3%.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα από την διεθνή έκθεση τουρισμού WTM που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και που σηματοδοτεί κάθε τέτοια εποχή την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα τουριστική σεζόν. Η Ζάκυνθος ζει από τον τουρισμό και βέβαια έχει βαρύνουσα σημασία για εμάς το τι ζητά η Βρετανική αγορά.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε τις απώλειες που είχαμε από την κατάρρευση της Thomas Cook, αφού από τη μια βλέπουμε άλλους tour operators να ενδιαφέρονται να καλύψουν αυτό το κενό και από την άλλη τις κρατήσεις από μεμονωμένους επισκέπτες.

Είναι σημαντικό, ότι η Ελλάδα παραμένει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα που δίνει στον επισκέπτη το αίσθημα της ασφάλειας, σε αντίθεση για παράδειγμα με την Τουρκία, η οποία έχει εμπλακεί σε πόλεμο. Μας ευνοεί κατά συνέπεια αυτή η συγκυρία. Επίσης είναι σημαντικό, ότι οι Βρετανοί δεν είναι πλέον «κουμπωμένοι» λόγω του επικείμενου Brexit, δεν φοβούνται ότι θα γίνει άτακτα, άρα δεν αισθάνονται την ίδια ανασφάλεια με πριν.

Δεν πρέπει ωστόσο να εφησυχάζουμε, πρέπει να κοιτάξουμε ως νησί να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα, να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, με πρωτεύων πρόβλημα την λύση των θεμάτων που αφορούν τις υποδομές μας.

Τώρα βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, όπου εδώ διεξάγεται μια άλλη σημαντική διεθνής έκθεση, η «Filoxenia» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: