Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019

Ανδρέας Ξένος (Δημοτικός Σύμβουλος)

Ανδρέας Ξένος
Ανδρέας Ξένος
Δημοτικός Σύμβουλος

«Θεωρώ ότι το γυαλί στην Δημοτική Αρχή έχει ραγίσει, παρά τα όσα τώρα ακούγονται περί συνεννόησης. Το ξέρουν άπαντες ότι ο Δήμαρχος δεν δέχεται συνεργασία με κανέναν. Μαύρα σύννεφα βλέπω στον ορίζοντα. 

Το πρόβλημα του κ. Αρετάκη είναι ότι δεν εμπιστεύεται τους συνεργάτες του, δεν εμπιστεύεται κανέναν, το είχα πει και παλαιότερά και τώρα επιβεβαιώθηκα.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του ο δήμαρχος, μπλέκει τις δικαστικές αποφάσεις με την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού; Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο; Δεν έχουν ειρμό σκέψης και πράξης τα όσα κάνει ο Δήμαρχος.

Αν ο κ. Αρετάκης ανακαλύπτει πράγματα στο δήμο όπως μας λέει γιατί δεν τα φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο; Όλο μιλάει για τρομερές αποκαλύψεις, αλλά δεν φέρνει τίποτα στο σώμα προς συζήτηση.

Η πραγματικότητα είναι, ότι ο Δήμαρχος δεν πιστεύει στο Δημοτικό Συμβούλιο, για αυτό και δεν έχει φέρει κανένα θέμα σε αυτό μέχρι σήμερα και ούτε πρόκειται να φέρει. Ο Δήμαρχος έχει πει «τι να το κάνω το Δημοτικό Συμβούλιο;» αυτό πιστεύει.

Εκτός από πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, υπήρξα και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του πάλαι ποτέ Δήμου Αλυκών, γνωρίζω από κανονισμούς.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνεται από τον Δήμαρχο, εκλέγεται από το σώμα και κρίνεται από το έργο του. Σε καμιά όμως των περιπτώσεων, δεν λειτουργεί ως όργανο του Δημάρχου, ως υποχείριό του. Παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής, αλλά ως πρόεδρος του σώματος, ακολουθεί και εφαρμόζει τον κανονισμό.

Αυτά ακριβώς έκανε στο τελευταίο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κακολύρης. Έφερε στο σώμα πρόταση υπογεγραμμένη από 17 Δημοτικούς Συμβούλους. Αυτό προβλέπει ο κανονισμός και αυτό έκανε. Θα έλεγα, ότι ο κ. Κακολύρης βελτιώνεται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι ένας νέος σε ηλικία άνθρωπος αλλά και νέος στα κοινά. Είναι λογικό λοιπόν να ψάχνει να βρει τον βηματισμό του, θεωρώ ότι όσο πάει γίνεται και καλύτερος και πως σωστά συμπεριφέρεται ως πρόεδρος του σώματος. Προφανώς και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Κακολύρη, αν το ζητήσει από το σώμα. Ήταν απολύτως φυσιολογική η αντίδρασή του στην ανακοίνωση του Δημάρχου.

Ανάγνωσα έναν νόμο στο  δημοτικό συμβούλιο που αφορά την αφαίρεση αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχω ψάξει περαιτέρω, αν όντως όπως λένε κάποιοι υπάρχει τροποποίηση αυτού του νόμου.

Να είμαστε όλοι μας συγκρατημένοι στα Δημοτικά Συμβούλια, να μην πετάμε κορώνες, γιατί μας παρακολουθεί ο κόσμος και από το σπίτι του. Η κοινωνία είναι σκληρός κριτής.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να συνεργάζεται με τον Δήμαρχο για να καταρτίζουν μαζί το πρόγραμμα. Αυτό πρέπει πρωτίστως να το κατανοήσει ο κ. Αρετάκης. Δεν είναι ιδιωτική του επιχείρηση ο Δήμος.

Αν ήταν Δήμαρχος στην Κύπρο ο κ. Αρετάκης, θα ήταν ευτυχής. Το λέω, γιατί στην Κύπρο, όπου έχω παρακολουθήσει συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, ο Δήμαρχος είναι και πρόεδρος ταυτόχρονα. Εκεί προσφωνούν τον δήμαρχο «εντιμότατε κύριε Δήμαρχε». Θα άρεσε αυτό στον κ. Αρετάκη, όμως δεν είναι Δήμαρχος στην Κύπρο, είναι Δήμαρχος Ζακύνθου.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: