Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019

Διονύσης Ακτύπης (Βουλευτής Ζακύνθου)

Διονύσης Ακτύπης
Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

«Τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που επικαλείται ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ότι είχαν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Ζακύνθου, λόγω του περσινού μεγάλου σεισμού, μου θυμίζουν έναν επιχειρηματία, από τον οποίο κάποτε ψώνιζα, που πάντα στρογγυλοποιούσε τις τιμές του. Προεκλογικές υποσχέσεις ήταν που ουδέποτε εφαρμόσθηκαν. Ζήτησα να μου φέρουν την μελέτη των δέκα εκατομμυρίων που επικαλούνται ότι έχουν και ακόμα την περιμένω. Ούτε μελέτη είχαν, ούτε υπάρχουν πουθενά αυτά τα δέκα εκατομμύρια για το λιμάνι.

Σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Καραγιάννη, προχωρήσαμε σε μελέτη, για να δημοπρατηθεί το έργο και έχουμε ήδη εγκεκριμένο ποσό ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ, συν ΦΠΑ. Αν λοιπόν είχαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες μελέτη για έργα ύψους δέκα εκατομμυρίων, γιατί τώρα μπορούν να γίνουν αυτά τα έργα με ποσό 2,9 εκατομμυρίων; Για τα ίδια έργα μιλάμε. Τα υπόλοιπα 7,1 εκατομμύρια που θα πήγαιναν;

Στις επαφές που είχα στο Υπουργείο Υποδομών, πήρα την διαβεβαίωση ότι θα ανταποκριθούν άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτήριο του 1ου γυμνασίου-λυκείου, αρκεί να λάβουν τα απαραίτητα τεχνικά δελτία από τις υπηρεσίες του Δήμου. Χωρίς αυτά, δεν μπορεί να γίνει κάτι. Μιλάμε για μια χρηματοδότηση ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, σε πρώτο στάδιο.

Η ιατρική κοινότητα του νησιού, βοήθησε στο να μείνει όρθια η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου και με δικές μας τώρα παρεμβάσεις, προσελήφθη μια μόνιμη διευθύντρια στην Κλινική. Το ότι η προκήρυξη για την θέση είχε γίνει παλαιότερα, αυτό δεν λέει τίποτα. Τώρα έγινε η πρόσληψη, γιατί τώρα βελτιώθηκε και το κλίμα στο Νοσοκομείο, ένα κλίμα που θα βελτιωθεί περαιτέρω και με την αλλαγή του διοικητή του Νοσοκομείου, κάτι που θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τολμάνε από τον ΣΥΡΙΖΑ και εγκαλούν εμένα για την κλειστή ΜΕΘ, όταν αυτοί επί τεσσερισήμισι χρόνια την είχαν αφήσει κλειστή, με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει προς απένταξη το έργο του νοσοκομείου και με επιβολή προστίμου 27 εκατομμυρίων ευρώ. Παρακαλώ συνέχεια την Αποκεντρωμένη στο να βρούμε λύση για να μην απενταχθεί το έργο.

Το Λιμενικό Ταμείο θα έχει νέο Δ.Σ από 1/1/2020. Είναι θέμα των αρμοδίων Υπουργείων ποιοι θα είναι οι νέοι πρόεδροι σε Λιμενικό Ταμείο και ΟΔΑΖ.

Με δικές μου προσπάθειες άνοιξε επιτέλους το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου, ένα έργο που είχε κολλήσει. Ούτε καν εργοταξιακό ρεύμα δεν είχε.

Δεν μπορεί να μείνει η Ζάκυνθος χωρίς κρουαζιέρα επειδή το θέλουν κάποιοι. Θα κάνουμε το παν να προωθηθεί το έργο της προβλήτας, κάτι που σε πρώτη φάση μπορεί να προχωρήσει, να πάρει αδειοδότηση και μετά, σε δεύτερη φάση, να πάμε στο master plan του λιμανιού. Με φάσεις θα χρηματοδοτηθεί όλο το έργο. Θα πρέπει να βρούμε μια χρυσή τομή, που κατά εμέ, είναι να γίνει μια ήπια παρέμβαση στον μόλο του Αγίου Νικολάου και εκεί να γίνει η προβλήτα. Θα έρθουμε σε επαφή και με την Αρχαιολογική Υπηρεσία για το λόγο αυτό.

Είμαι υπέρ της υλοποίησης των αναγκαίων έργων στη Ζάκυνθο και ειδικά όταν αυτά χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν μπορούμε να πετάμε τις χρηματοδοτήσεις. Πρέπει να γίνει το έργο της ανάπλασης της οδού Ταβουλάρη και αν χρειάζονται κάποιες αλλαγές, ας γίνουν. Ας ελεγχθούν τα προβλήματα, αν υπάρχουν. Αν πρέπει να ελέγξει και η Αποκεντρωμένη, ας το κάνει, αν και θεωρώ ότι είναι κάτι το περιττό. Θα προσπαθήσω να πάρουμε μια παράταση για να μην χαθεί το έργο.
Δεν λύνεται με κανέναν τρόπο το κυκλοφοριακό της πόλης, από τη μία πλευρά έχουμε το κάστρο που δεν είναι δυνατόν να το γκρεμίσουμε και από την άλλη τη θάλασσα όπου αν κάνουμε παρεμβάσεις με μπαζώματα θα αλλοιώσουμε το παραλιακό μέτωπο. Τίποτα από αυτά τα δύο δεν γίνεται, ούτε μπορούμε βέβαια να γκρεμίσουμε τα κτίρια της πόλης.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο νέος δήμαρχος κ. Αρετάκης είναι ένας κακός, ή ανέντιμος άνθρωπος. Όμως όταν κάποιος δεν είναι πολιτικός, αυτό είναι σε κάποιες περιπτώσεις και μειονέκτημα. Έχει κάποιες δικές του απόψεις ο Δήμαρχος, αλλά πρέπει να αντιληφθεί και γρήγορα μάλιστα, ότι χρειάζεται συνεννοήσεις, συναινέσεις και συνεργασίες. Να γίνει πιο ευέλικτος, να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: