Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

Αναστασία Καπνίση (Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΖ)

Αναστασία Καπνίση (Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΖ)

«Δεν επιτρέπεται να λέει ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ ότι είμαστε τεμπέληδες και αναποτελεσματικοί, ότι δεν επισκευάζουμε βλάβες, ότι χαλάμε αντλίες και ανταλλακτικά υλικά. Με αυτά που λέει μας φέρνει απέναντι στους πολίτες.

Είναι πρόβλημα του δημάρχου αν έχει πολλές αρμοδιότητες, αυτό δεν μας αφορά. Εμείς θέλουμε πρόεδρο και Δ.Σ. για να διοικήσει την ΔΕΥΑΖ πρωτίστως για το συμφέρον του δημότη.

Ας δώσει αρμοδιότητες στον αντιπρόεδρο κ. Ζαρκάδη τον οποίο ρωτήσαμε και μας είπε ότι ακόμα δεν του έχει δώσει αρμοδιότητες ο κ  Αρετάκης.

Εμείς περιμέναμε ότι ο Δήμαρχος θα έπραττε, ότι έπραξε και με τους εργαζόμενους του Δήμου. Συναντήθηκε μαζί τους, τους μίλησε και άκουσε τα προβλήματά τους. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε συναντηθεί με τον Δήμαρχο, ούτε εμείς οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργαζόμαστε στο Ξενία. Ο κ. Δήμαρχος δεν έχει πάει ούτε στο βιολογικό, ούτε στην Μπόχαλη που είναι η υδροδότηση και οι βλάβες. Θα θέλαμε πρώτα από όλα να μας γνωρίζει και να μας πει το όραμά του. Αν είχε μπει στον κόπο να συζητήσει μαζί μας θα του λέγαμε τα προβλήματα.

Εμείς δεν θα πούμε αν έχει δίκιο ή άδικο ο Δήμαρχος, όταν λέει ότι κλέβουν το νερό οι υδρομεταφορείς και οι ξενοδόχοι. Για εμάς αποτελεί πάγιο αίτημα η πλήρης εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών όλων των δημοτών με τα μέσα της ΔΕΥΑΖ.

H ΔΕΥΑΖ δεν είναι μονοπώλιο, δεν είναι επιχείρηση ενός ιδιώτη, είναι μια επιχείρηση του Δήμου και του Ζακυνθινού λαού με κοινωφελές χαρακτήρα.

Παρατηρήσαμε ότι στην συνέντευξη που έδωσε δεν αναφέρθηκε σε πράγματα που θα έπρεπε να αναφερθεί, ίσως δεν τα γνώριζε αλλά δεν μπορεί να λέει ο δήμαρχος πράγματα που του έχουν μεταφέρει οι πληροφοριοδότες χωρίς να έχει φροντίσει να μιλήσει με τους εργαζόμενους.

Τι θέλει ο Δήμαρχος; Δεν του άρεσε στην θέση που ήταν η κα Μαρώτη, που είναι μια εξαιρετική υπάλληλος με προσφορά, που εργαζόταν χωρίς να αμείβεται για τις υπερωρίες της και της πήρε το αντικείμενο. Τώρα δεν του αρέσουμε ούτε εμείς μας λέει αναποτελεσματικούς χωρίς καν να μας έχει γνωρίζει;  Δεν ξεκινάμε σωστά έτσι.

Το 95% των εργαζομένων της ΔΕΥΑΖ είναι εργάτες-εργατοτεχνίτες και όχι διοικητικοί υπάλληλοι. Ας έρθουν όλοι να δουν υπό ποιες συνθήκες δουλεύουμε. Οι εργασίες που κάνουν είναι δύσκολες ανθυγιεινές και επικίνδυνες. Μέχρι πρότινος οι συνάδελφοί μου δούλευαν μέσα στον αμίαντο, γνωρίζουν κάποιοι ότι από το 2006 δεν είχαν εμβολιαστεί; Οι συνάδελφοί μου στον βιολογικό δούλευαν 18 ώρες ασταμάτητα, σε εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν ανάγκες του παρελθόντος που σήμερα είναι αδύνατον να καλυφθούν.

Αν ο Δήμαρχος δεν μπει στον κόπο να μας καλέσει, θα τον καλέσουμε εμείς.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: