Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Ιωάννης Καρβέλης (Διοικητής 6ης Υ.Π.Ε)

Ιωάννης Καρβέλης
Ιωάννης Καρβέλης
Διοικητής 6ης Υ.Π.Ε

«Το Νοσοκομείο Ζακύνθου έχει ήδη πάρει μια πρώτη οικονομική ενίσχυση και θα πάρει άλλη μία μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε θα είναι απολύτως καλυμμένο.

Αυτή την στιγμή, υλοποιούμε τον προϋπολογισμό του 2019 που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ασφαλώς και εμείς θα κάνουμε έναν νεότερο προγραμματισμό, για τον προϋπολογισμό του 2020 με βάση τα δεδομένα που έχουμε και τις ανάγκες των νοσοκομείων της περιφέρειας μας.

Ήδη έχουμε σε εξέλιξη την κατανομή ιατρών οκτώ διαφορων ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο Ζακύνθου, σε μια προκήρυξη που θα τρέξει άμεσα, καθώς και την κάλυψη δύο ειδικοτήτων επιμελητών Β και Α για την ΜΕΘ του Νοσοκομείου την οποία προτιθέμεθα να λειτουργήσουμε. Έτσι, κατά μία έννοια, με τους δέκα νέους γιατρούς που θα προσληφθούν εξισορροπούμε την αφαίμαξη που είχε το Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια λόγω των παραιτήσεων. Το νοσοκομείο ασφαλώς και πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω για αυτό θα προσληφθούν και επικουρικοί γιατροί για να δώσουμε μία σημαντική ανάσα στο νοσοκομείο.

Το πλέον σημαντικό είναι να λειτουργήσει η ΜΕΘ, για να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία, και δευτερευόντως για να είμαστε συνεπείς έναντι ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του νοσοκομείου της Ζακύνθου. Έχουμε ετοιμάσει ένα σχέδιό μας, ώστε μέχρι τις αρχές της επόμενης άνοιξης, η ΜΕΘ να λειτουργήσει, με εξειδικευμένο προσωπικό μονάδας και κατάλληλο νοσηλευτικό προσωπικό. Κατά συνέπεια θα δώσουμε στην κοινωνία της Ζακύνθου τις απαραίτητες κλίνες ΜΕΘ που θα εξυπηρετήσουν και τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού. Πρέπει το νοσοκομείο να είναι θωρακισμένο από κάθε άποψη.

Υπάρχει ήδη ένα σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίζουμε τα Νοσοκομεία ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει το καθένα. Έτσι σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε και το Νοσοκομείο Ζακύνθου, αντιλαμβανόμενοι ότι την καλοκαιρινή περίοδο οφείλει να εξυπηρετεί τετραπλάσιο πληθυσμό, λόγω της προσέλευσης τουριστών.

Οτιδήποτε έχει σχεδιάσει η απελθούσα διοίκηση και είναι προς την σωστή κατεύθυνση και σε όφελος του νοσοκομείου θα το χειριστούμε ανάλογα. Η πρόθεσή μας δεν είναι να ανατρέψουμε τα πάντα, αλλά να δώσουμε μια προστιθέμενη αξία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και στην τοπική κοινωνία σε ότι αφορά το αγαθό της δημόσιας υγείας.

Τις επόμενες ημέρες, μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Ζακύνθου κ. Γιώργος Ραγκούσης, θα έρθει στην Πάτρα να ορκιστεί και εν συνεχεία θα αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του στη Ζάκυνθο.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: