Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Γιάννης Γιατράς (Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου)

Γιάννης Γιατράς
Γιάννης Γιατράς
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου

«Η προθεσμία υποβολής στο κτηματολόγιο λήγει στις 20 Δεκεμβρίου και μόλις το 15% των ακινήτων έχει δηλωθεί στην Ζάκυνθο.

Μαζί με τον βουλευτή του νησιού μας κ. Διονύση Ακτύπη πραγματοποιήσαμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο του κτηματολογίου κ. Δημήτρη Σταθάκη. Συζητήσαμε εκτενώς τα θέματα της κτηματογράφησης της Ζακύνθου και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του Κτηματολογίου στο νησί.

Τέθηκε το γνωστό πρόβλημα της παλιάς κτηματογράφησης του Αργασίου, από την οποία προκύπτουν τεράστιες αποκλίσεις της τάξεως του 50 με 60%. Υπάρχουν ιδιοκτησίες που είναι εντελώς αντίθετα τοποθετημένες στο Κτηματολόγιο σε σχέση με την πραγματικότητα. Το λάθος προέρχεται από την εταιρεία που είχε κάνει την κτηματογράφηση το 1995. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν συμβόλαια. Επίσης τέθηκε το ζήτημα του Λαγανά, όπου και εκεί υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις.

Θα πρέπει ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου, να υποβάλει το συμβόλαιο του μαζί με τοπογραφικό, και να ακολουθήσει την διαδικασία υποβολής της περιουσίας του στο Κτηματολόγιο. Θα ήταν προτιμότερο, αν δεν είναι γνώστης αυτών των διαδικασιών, να έχει και την συμβολή ενός δικηγόρου ή μηχανικού.

Συζητήθηκαν επίσης και τα ζητήματα της επικύρωσης των σχεδίων πόλης σε Ντουρέικα, Μπόχαλη, και Πλάνο, καθώς και την οριοθέτηση οικισμών και αγροτεμαχίων.

Ζητήσαμε να δοθεί μια γενναία, μια μεγάλη παράταση υποβολής των ακινήτων στο κτηματολόγιο για έναν με ενάμιση χρόνο. Φανταστείτε ότι ενώ η προθεσμία υποβολής λήγει στις 20 Δεκεμβρίου, στην Ζάκυνθο μόλις το 15% των ακινήτων έχει δηλωθεί.

Ο κ. Σταθάκης υποσχέθηκε ότι θα στελεχώσει με προσωπικό το παλιό υποθηκοφυλακείο, ενώ τον προσκαλέσαμε να έρθει στην Ζάκυνθο και να μιλήσει σε μια διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου, για να ενημερωθούν όλοι για τα θέματα του Κτηματολογίου.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: