Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Διονύσης Γεωργόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος «Μεσόγειος»)

Διονύσης Γεωργόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος «Μεσόγειος»)

«Έχω την δυνατότητα, αν θέλω, να κλείσω την πόρτα στον Λίβα, όμως δεν θα το κάνω. Δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην Ζάκυνθο, τα χρήματά μου θέλω να πάρω, που τα δικαιούμαι.

Εμείς δεν ζυγίζουμε πλέον τα απορρίμματα, δεν τα δεχόμαστε. Έχουμε κάνει διακοπή παροχής της υπηρεσίας και όχι διακοπή της σύμβασης, η οποία λήγει τον Ιούνιο του 2020. Σταδιακά θα αποχωρήσουμε και θα περιμένουμε την πληρωμή.

Τα μηχανήματα δουλεύουν όλα, τα φτιάξαμε εδώ και ημέρες. Όχι, δεν δεματοποιούμε σύμμικτα. Μόνο λίγα, δέκα, δεκαπέντε, με είκοσι δέματα, ήταν αυτά που για ένα δεκαήμερο που δεν δούλευε η επεξεργασία, ανοίξαμε και ξανακλείσαμε. Ένας πολύ περιορισμένος αριθμός δεμάτων, στα χιλιάδες που είναι εκεί.

Μπορεί ο Δήμαρχος να κάνει ότι θέλει, ότι νομίζει καλύτερο. Αν θέλει να φέρει δικούς του υπαλλήλους και να κάνουν αυτοί την διαχείριση, ας το κάνει, εγώ θα τον βοηθήσω. Αν θέλει να φέρει άλλη εταιρεία, ας το κάνει. Ας βρει ο Δήμαρχος τον τρόπο που πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την μονάδα.

Να ξέρετε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον Λίβα, το πρόβλημα δεν έχει ακόμα φανεί θα φανεί σε λίγο. Ο χώρος έχει ήδη κορεστεί, δεν υπάρχει χώρος για νέα δέματα, τα δέματα ήδη έχουν φθορές και το υπόστεγο που θα μείωνε την παραγωγή στραγγιδίων, δεν έχει γίνει, το ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχει δοθεί. Αυτά τα λέω, διότι είτε με την «Μεσόγειος», είτε με μια άλλη εταιρεία που θα είναι δέκα φορές καλύτερη από εμάς, το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Ήδη, ο νέος χώρος του ενός στρέμματος που πρόσφατα διαμορφώθηκε έχει καλυφθεί από δεματοποιημένα απορρίμματα.

Δεν ξέρω αν ο δήμαρχος πιστεύει ότι θα βρει εταιρεία να κάνει τσάμπα τη δουλειά ή κάποια που θα χρεωθεί δύο εκατομμύρια όπως εμείς, αλλά αυτή δεν είναι λογική. Η κατάσταση στον Λίβα δεν θα πω ότι δεν είναι αναστρέψιμη, θα πω ότι είναι οριακή. Τώρα θα έπρεπε να συζητάμε λύσεις.

Έχω ενημερώσει τον Δήμαρχο για τις προθέσεις μας, με επίσημη όχληση, εδώ και ενάμιση περίπου μήνα. Ακολούθησε μια συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο πριν από περίπου είκοσι ημέρες, ο κ. Αρετάκης με εκπρόσωπό μας. Ο κ. δήμαρχος μας είπε ότι αποδέχεται ρητά πως μας οφείλει συμβατοποιημένα δεδουλευμένα 900 χιλιάδων και δεσμεύτηκε πως θα μας παρουσίαζε ένα πλάνο για τον τρόπο αποπληρωμής τους. Τις ασυμβατοποίητες οφειλές γνωρίζω ότι για να τις εισπράξουμε απαιτείται απόφαση δικαστηρίου.
Προχθές, συναντήθηκα εκ νέου με τον Δήμαρχο, στο γραφείο μου στην Αθήνα, όπου και εκεί, για πολλοστή φορά ο κ. Αρετάκης δέχθηκε ρητά την οφειλή, και μου είπε πως θα εξέταζε, ανάλογα και με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, τον τρόπο που θα μπορούσε να μας έδινε ένα ποσό και μετά να πηγαίναμε σε ένα είδος ρύθμισης, με δόσεις, του υπόλοιπου ποσού. Εγώ είπα στον Δήμαρχο «κάντο και εμείς ξεκινάμε και πάλι τις εργασίες». Του είπα μάλιστα, ότι μια τέτοια ρύθμιση θα μας διευκόλυνε και με την τράπεζα, η οποία έχει σταματήσει να μας χρηματοδοτεί. Περιμένω λοιπόν να δω τι θα κάνει ο Δήμαρχος. »


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: