Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Βίκη Βίτσου (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων)

Βίκη Βίτσου
Βίκη Βίτσου
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων

«Καταλαβαίνουμε ότι η εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι μια κυβερνητική υπόθεση και μια εθνική απόφαση, όμως δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την αντίθεσή μας.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Κράτσα γνώριζε την άποψή μας, τις είχαμε στείλει και σχετικό έγγραφο, τονίζοντας ότι τουρισμός και εξορύξεις δεν πάνε μαζί. Το νησί μας ζει και αναπνέει από τον τουρισμό, έχουμε συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία έρχεται ένας τουρίστας στην Ζάκυνθο και τώρα ξαφνικά, βρεθήκαμε στη μέση των εξορύξεων. Θα πήγαινε ποτέ ένας τουρίστας σε ένα μέρος, γνωρίζοντας ότι τριγύρω υπάρχουν γεωτρύπανα; Δεν βλέπω τίποτα θετικό σε αυτή την διαδικασία.

Τόσο η κα Κράτσα, όσο και ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης, γνώριζαν τις θέσεις μας. Έπρεπε αν μη τι άλλο, να μας είχαν καλέσει σε μια συζήτηση, να μας έλεγαν ότι είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν υπέρ των εξορύξεων και πως δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί, πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την απόφαση που ελήφθη. Εδώ δεν υπάρχει καν διαβούλευση.

Τα κέρδη που ισχυρίζονται ότι θα έχουμε ως τοπική κοινωνία, δεν ισχύουν. Δεν υπάρχει αυτό το 5% που επικαλούνται. Ξέρουμε ότι αυτές οι μεγάλες εταιρείες που θα κάνουν και τις εξορύξεις, θα εμφανίζουν μηδαμινά κέρδη στους ισολογισμούς τους. Δεν είμαστε κατά των μεγάλων επενδύσεων, αλλά όχι με τον κίνδυνο να καταστραφεί μια περιοχή. Αν υπάρξει ατύχημα στην Ζάκυνθο, θα καταστραφεί το περιβάλλον και χωρίς το κατάλληλο περιβάλλον δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει κοινωνία, ούτε τουρισμός, ούτε οικονομία.

Για αυτά που λέει ο δήμαρχος είμαστε ξεκάθαροι. Αν βρει οποιονδήποτε ξενοδόχο να κλέβει νερό, ή να πετά σκουπίδια παντού, ή λύματα στην θάλασσα, να τον τιμωρήσει παραδειγματικά. Όχι όμως να βάζει όλους τους ξενοδόχους στο ίδιο καζάνι. Έχουμε φτάσει στο σημείο να φταίνε για όλα τα κακά οι ξενοδόχοι, όμως δεν είναι έτσι. Για οτιδήποτε χρειαστεί, έχουμε κληθεί να βοηθήσουμε και το έχουμε κάνει. Σε πολλά ζητήματα. Δεν γίνεται να είμαστε καλοί όταν μας χρειάζονται, και παράλληλα να είμαστε μόνιμα η αιτία του κακού για όλα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: