Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019

Άκης Ποταμίτης (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών)

Άκης Ποταμίτης
Άκης Ποταμίτης
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών

«Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά μέχρι το 2030 να έχει περιορισθεί δραματικά η χρήση των ορυκτών καυσίμων, εμείς εδώ κινούμαστε προς την αντίθεση κατεύθυνση.

Ως υποψήφια Περιφερειάρχης η κα Κράτσα, δεν δεσμεύτηκε ποτέ στους Ζακυνθινούς για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Κανένας πολιτικός και κανένα πολιτικό όργανο δεν εξουσιοδοτήθηκε από την κοινωνία, για το θέμα αυτό.

Πρέπει να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση, μια ενημέρωση και διαβούλευση. Να μας πουν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή την διαδικασία και τα για τα κέρδη που λένε ότι θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες.

Η Ζακυνθινή οικονομία έχει από τον τουρισμό έναν ετήσιο τζίρο 800 εκατομμυρίων ευρώ. Να μας πουν λοιπόν, αν αυτό το 5% που επικαλούνται ότι θα αποτελεί το κέρδος της τοπικής κοινωνίας από τις εξορύξεις, φτάνει ή καλύπτει αυτό το ποσό που εισρέει στην τοπική μας οικονομία από τον τουρισμό.

Ας λάβουν το μήνυμα οι πολιτικοί μας, τους λέμε ότι σαν επαγγελματίες, αλλά και σαν κάτοικοι αυτού του νησιού, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Αν πουν όχι στις εξορύξεις, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Κράτσα και ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης, τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι είναι σύμμαχοί μας.

Μέχρι σήμερα σεν έχουμε ακόμα κάποια νομοθετική ρύθμιση που να αφορά την μη φορολόγηση ενός επιχειρηματία που επλήγη από την κατάρρευση της Thomas Cook, για τα μη εισπραχθέντα κεφάλαια.

Έχει δρομολογηθεί λάθος εξαρχής όλη η ιστορία της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αντί να δούμε πρώτα, το πως θα κάνουμε σωστή ανακύκλωση, πήγαμε ανάποδα, στο να κάνουμε την χωροθέτηση στον Λίβα. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει ο μελετητής και μάλιστα δημόσια ότι δεν είχε υπολογιστεί το 2015 η αυξητική τάση του τουρισμού στην Ζάκυνθο.
Σήμερα δεν μπορεί να θαφτεί σύμμικτο απόρριμμα. Να δούμε τώρα, πως θα σκάψουν τον βράχο εκεί στον Λίβα, για να κάνουν τα κύτταρα που λένε, και που θα βρουν χώμα για να σκεπάσουν τα υπολείμματα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: