Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020

Κώστας Κόκκορης (Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ)

Κώστας Κόκκορης
Κώστας Κόκκορης
Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ

«Περιμένω από τον Δήμαρχο να καταθέσει δημόσια, τι φωτογραφικό υπάρχει στην μελέτη για την αναβάθμιση του Βιολογικού της ΔΕΥΑΖ. Το έργο αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ και για να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση μας βοήθησε ο πρώην Βουλευτής Ζακύνθου και Υπουργός κ. Κοντονής.

Πέρυσι βγήκε ένα πρόγραμμα που αφορούσε την αναβάθμιση των παλιών βιολογικών, τουλάχιστον εικοσαετίας, όπως και ο δικός μας των Αμπελοκήπων. Εκμεταλλευτήκαμε αυτή την ευκαιρία που μας δόθηκε και σε συνεργασία με τον πρώην Βουλευτή Ζακύνθου και Υπουργό κ. Κοντονή, εντάξαμε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» το έργο της αναβάθμισης του βιολογικού, όπως και της λειτουργίας τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, που ουδέποτε δούλεψε στο νησί.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειάστηκε να έρθει στη Ζάκυνθο ένας μηχανολόγος, ο οποίος έλεγξε τα μηχανήματα και συνέταξε την μελέτη του έργου, για το οποίο πήρε ομόφωνα απόφαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, πολιτικός μηχανικός, κ. Πάνος Λιβέρης.

Πως γίνεται να λένε κάποιοι ότι το έργο αυτό εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, όταν ο ανάδοχος θα προκύψει μέσα από έναν   ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό; Αν ο Δήμαρχος, που είναι και μηχανικός-μηχανολόγος, θεωρεί ότι υπάρχει κάτι το φωτογραφικό στην μελέτη, τότε είναι εύκολο και να μας το πει και να το αλλάξει προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το έργο που το έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο βιολογικός της ΔΕΥΑΖ στους Αμπελόκηπους λειτουργεί κυριολεκτικά στα όριά του. Αυτή την στιγμή η φυγόκεντρος και η πρέσα, δεν λειτουργούν σωστά λόγω παλαιότητας. Τα καινούργια μηχανήματα που πρέπει να έρθουν, θα πρέπει να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά που θα αντικατασταθούν στον βιολογικό. Αν ο Δήμαρχος θεωρεί ότι αυτά τα μηχανήματα είναι φωτογραφικά, υπέρ κάποιου συγκεκριμένου προμηθευτή, δεν έχει παρά να μας το πει.

Ας λέει ότι θέλει ο Δήμαρχος. Έχω αποδείξει πως για ότι σωστό προτείνει ο Δήμαρχος, εγώ το ψηφίζω. Έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: