Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Νίκος Μαρίνος (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου)

Νίκος Μαρίνος
Νίκος Μαρίνος
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου

«Ετοιμάζεται η αποχώρηση του Δημάρχου! Δεν ξέρω το πως θα γίνει αυτή η αποχώρηση αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα αποχωρήσει ο Δήμαρχος, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Τα κάστρα γκρεμίζονται εκ των έσω.

Επειδή έρχεται και η νέα τουριστική σεζόν, κάποιοι θα επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να πιέσουν τον Δήμαρχο να αποχωρήσει.

Στα πλαίσια αυτά, κάποιοι εκ των έσω, προσπαθούν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο για να αποχωρήσει μία ώρα αρχύτερα.

Ζητάω από τους συναδέλφους μου στο δήμο και στα νομικά του πρόσωπα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Εμείς, είτε μας αρέσει ο Δήμαρχος είτε όχι, οφείλουμε να είμαστε δίπλα του, δεν θα γίνουμε πιόνια κανενός. Στηρίζουμε τον Δήμαρχο ως οφείλουμε, είμαστε κοντά του και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χρησιμοποιήσει.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον δήμο είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολη. Μας έχει όλους προβληματίσει όλους και αυτός είναι ο λόγος που το Δ.Σ. του συλλόγου μας συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή παρουσία όλων των διευθυντών των τμημάτων του δήμου μας. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας παίρνει ομόφωνες αποφάσεις, δεν είμαι μόνος μου.

Είναι γραφικότητες τα όσα λέει ο Δήμαρχος για τους εργαζόμενους του Δήμου. Μας κατηγορεί ότι δεν δουλεύουμε, ότι είμαστε τεμπέληδες και αντιπαραγωγικοί. Ας αφήσει πια τις διαπιστώσεις ο Δήμαρχος, η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. Εφόσον τα πιστεύει αυτά που λέει ας προχωρήσει στα δέοντα. Ας προχωρήσει σε ΕΔΕ ή ας πάει στον εισαγγελέα, αν έχει οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο για τον οποιοδήποτε.

Περιμένω να βγουν και να μιλήσουν δημόσια οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Να πάρουν δημόσια θέση, για το αν συμφωνούν με τον Δήμαρχο και με τα όσα προσάπτει στους εργαζόμενους.

Περίπου 25 δημοτικοί υπάλληλοι θέλουν να αποχωρήσουν από τον δήμο, να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Μπορώ να σας πω ότι αν ήταν ελεύθερη η μετακίνηση ενός δημοτικού υπαλλήλου, χωρίς να απαιτείται η υπογραφή του Δημάρχου, ίσως και να έμενα μόνος μου στο δήμο.

Παραιτήθηκε από προϊστάμενος των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου ο κ. Γ. Κομιώτης, οι αιτίες της παραίτησής του είναι πολλές. Μία από τις αιτίες αυτές, είναι η στάση του δημάρχου για την υπόθεση της εργολαβίας της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Ο Δήμαρχος δεν θέλει να πληρωθεί η εταιρεία η οποία έχει κάνει εργασίες και τώρα ήρθε η ώρα να πληρωθεί, όπως προβλέπεται από την σύμβαση που έχει υπογράψει με τον δήμο. Η νομοθεσία αναφέρει ότι εφόσον έχει πιστοποιηθεί από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του έργου ότι οι εργασίες για τις οποίες ο εργολάβος ζητάει να πληρωθεί, έχουν καλώς ολοκληρωθεί, ο διευθυντής οφείλει να υπογράψει την πληρωμή αλλιώς θα είναι υπόλογος ο ίδιος. Ο Δήμαρχος ζητάει προφορικά από τον Προϊστάμενο των οικονομικών υπηρεσιών να μην υπογράψει για να μην πληρωθεί η εταιρεία. Ο Προϊστάμενος, θέλοντας να εφαρμόσει το νόμο, ζητά την απαίτηση του Δημάρχου εγγράφως και μάλιστα με διπλό εντέλλεσθε, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να πάρει την ευθύνη ο Δήμαρχος για να μην βρεθεί ο ίδιος εκτεθειμένος. Αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από την νομοθεσία. Ο Δήμαρχος δεν το έχει κάνει, και ενώ λέει ότι θα καταγγείλει την σχετική σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία, μέχρι τώρα δεν έχει κάνει ενέργειες σχετικά.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: