Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Χρήστος Μειντάνης (Μέλος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης)

Χρήστος Μειντάνης
Χρήστος Μειντάνης
Μέλος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης

«Mε πολλή προσπάθεια έχουμε αναβαθμίσει το Τοπικό Συμβούλιο, είμαστε άνθρωποι που έχουμε την διάθεση να προσφέρουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε.

Από την πρώτη φορά που συνεδριάσαμε, έχουμε κάνει δεκάδες εισηγήσεις, κυρίως προς τον κ. Κουτσογιάννη, που ήταν παρών σε όλες μας τις συνεδριάσεις, σε αντίθεση με τον Δήμαρχο που μονίμως απουσιάζει παρότι τον καλούμε. Θα δικαιολογούσα την μόνιμη απουσία του από τις συνεδριάσεις μας αν έλειπε σε κάποιο ταξίδι. Σκεφτείτε ότι όταν εμείς συνεδριάζαμε την περασμένη Παρασκευή με παρόντες κατοίκους και επιχειρηματίες της Αλεξάνδρου Ρώμα που είχαμε καλέσει αφού θα συζητούσαμε το θέμα που τους απασχολεί, ο Δήμαρχος την ίδια ώρα, ήταν στο διπλανό γραφείο και δεχόταν επιχειρηματίες της παραλιακής, αυτό πως να το δικαιολογήσω; Μας αγνόησε ενώ ήξερε το θέμα με το οποίο ασχολούμασταν. Δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με τους κατοίκους της Αλεξάνδρου Ρώμα, με τα προβλήματά τους;

Δεν μιλάω πολιτικά, δεν φοβάμαι το όποιο πολιτικό κόστος και δεν επιθυμώ να καλλιεργήσω πολιτική καριέρα, για αυτό και είμαι ευθύς και ειλικρινείς, προσπαθώ να είμαι δίκαιος όπως είμαι και στην προσωπική μου ζωή, οι φίλοι μου το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Ότι έχω να πω θα το πω.

Ο Δήμαρχος έχει κηρύξει στάση πληρωμών στους προμηθευτές οι οποίοι πλέον αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε εργασία αν πρώτα ο δήμος δεν εξοφλήσει τις οφειλές του προς αυτούς.
Τέσσερα κατεστραμμένα φρεάτια θέλαμε να αλλάξουμε για να αποφύγουμε κάποιο ατύχημα και ενώ ο εργολάβος τα έλεγξε και μας είπε ότι μπορεί να τα αντικαταστήσει, αρνήθηκε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια λόγω οφειλών του δήμου προς τον ίδιο.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα ο κ. Αρετάκης, εκτός από ευεργέτης των Βολιμών να γίνει και ευεργέτης της πόλης. Είχε υποσχεθεί προεκλογικά πως αν χρειαζόταν θα έβαζε χρήματα ακόμα και από την τσέπη του. Ήρθε η ώρα λοιπόν να το κάνει.

Έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η αναβάθμιση του δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, αλλά τα αποτελέσματα δυστυχώς φαίνονται μόνο εκτός της πόλης. Η μισή πόλη είναι στο σκοτάδι γιατί σε πολλά σημεία υπάρχουν προβλήματα για τα οποία ευθύνεται ο δήμος και όχι ο ιδιώτης εργολάβος ο οποίος είναι υπεύθυνός για να αντικαταστήσει τα φωτιστικά και μόνο. Υπάρχουν περιοχές που είναι σκοτεινές, γιατί υπάρχουν κολώνες χωρίς καλώδια, χωρίς ντουί, χωρίς τίποτα και για αυτά την ευθύνη την έχει ο Δήμος. Ο Δήμος πρέπει είτε με τον δικό του ηλεκτρολόγο είτε με κάποιο εργολάβο στον οποίο θα αναθέσει αυτή την εργασία να κάνει τις απαραίτητες επισκευές. Αν αυτό δεν γίνει η μισή πόλη θα παραμείνει στο σκοτάδι.

Έστω και με αργούς ρυθμούς προχωρά αυτό το μικρό έργο στα Καμίνια, με το οποίο θα αποφύγουμε τις πλημύρες, ένα έργο προϋπολογισμού 5 χιλιάδων εξακοσίων ευρώ, που ευελπιστούμε ότι θα γίνει, χάρη και στις προσωπικές ενέργειες του Αντιδημάρχου Ζακυνθίων κ. Κουτσογιάννη. Το έργο πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή και πλέον βρίσκεται στο γραφείο του δημάρχου περιμένοντας την περιβόητη υπογραφή του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και επιχειρηματιών της Αλεξάνδρου Ρώμα, είναι υπέρ της μόνιμης πεζοδρόμησης. Ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο αυτό αποφάσισε.

Όλοι έχουν την ευθύνη τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον δήμο, και οι Αντιδήμαρχοι, αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Δήμαρχος. Ωστόσο οι Αντιδήμαρχοι θα πρέπει να εξετάσουν  την στάση τους.

Προσωπικά, προσπαθώ εντός του Τοπικού Συμβουλίου να λειτουργώ ενωτικά, αλλά σε ζητήματα που τα θεωρώ σημαντικά, δεν θα κάνω πίσω, θα σταθώ απέναντι σε όλους. Αυτός είμαι και δεν έχω μάθει να χαϊδεύω αυτιά. Παρατηρώ στάσεις και συμπεριφορές στο Τοπικό Συμβούλιο και διαπιστώνω ότι κάποιοι θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Εγώ δεν λειτουργώ έτσι.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: