Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου)

Γιώργος Στασινόπουλος
Γιώργος Στασινόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου

«Ο Σκοπός είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα και συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Περιμένουμε από τον Δήμο να κάνει τα αυτονόητα.

Η κατάσταση με τα στραγγίδια στον Σκοπό είναι πράγματι προβληματική. Αν πήγαινε τακτικά ένα λυματοφόρο της ΔΕΥΑΖ να παίρνει τα λύματα για να τα πηγαίνει στον κεντρικό βιολογικό των Αμπελοκήπων, δεν θα είχαμε φθάσει σε αυτό το σημείο.

Ο Εισαγγελέας είναι ο αρμόδιος για τις ποινικές ευθύνες, εμείς μόνο πρόστιμα μπορούμε να επιβάλουμε, αλλά το όλο ζήτημα δεν λύνεται μόνο με την επιβολή προστίμων. Αν ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να γίνει επανέλεγχος εμείς ασφαλώς και θα ανταποκριθούμε.
Εμείς, σε κάθε καταγγελία και όποτε μας ζητείται, είμαστε παρόντες. Οι υπηρεσίες μας είναι υπεύθυνες για να κάνουν ελέγχους, να συντάσσουν έκθεση και την στέλνουν στον Εισαγγελέα. Αν δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα υποστελέχωσης θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο τακτικούς ελέγχους.

Η κατάσταση στον Σκοπό έχει φτάσει σε ένα αδιέξοδο. Υπάρχει μελέτη ύψους 600 χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, ο δήμος είναι ο αρμόδιος για να την προχωρήσει και εμείς να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε δίπλα του για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

Τα πορίσματα των ελέγχων που έχουν γίνει στον Σκοπό και στον Λίβα δεν είναι απόρρητα, δεν κρυβόμαστε. Τα έχουν παραλάβει όλοι οι αρμόδιοι φορείς, έχουν κοινοποιηθεί. Δυστυχώς βέβαια οι διαδικασίες στο δημόσιο έχουν τους δικούς τους ρυθμούς. Όμως δεν υπάρχει κάτι κρυφό.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: