Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Σωτήρης Σούρμπης (Πρόεδρος Κοινότητας Αμπελοκήπων)

Σωτήρης Σούρμπης (Πρόεδρος Κοινότητας Αμπελοκήπων)

«Θα κατεβάσουμε όλο το Ρόιδο στους δρόμους αν χρειαστεί. Θα κλείσουμε τους δρόμους για έναν μήνα, αν δεν αλλάξει κάτι. Το πρόβλημα με την λειτουργία του ΚΔΑΥ, πλέον και του σταθμού μεταφόρτωσης είναι τεράστιο και διαχρονικό. Στις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ η κατάσταση είναι απελπιστική και αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο χώρος έχει γίνει χαβούζα η εικόνα είναι τραγική. Είχαμε κάνει ενέργειες και στο παρελθόν, είχαμε κατέβει στους δρόμους, αλλά ομολογώ πως δεν πετύχαμε και πολλά πράγματα. Αν όμως δεν αλλάξει κάτι θα το ξανακάνουμε.

Στο Ρόιδο δεν μπορούμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας. Η λειτουργία του ΚΔΑΥ και του σταθμού μεταφόρτωσης δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Το χωριό μας είναι αναγκασμένο να εισπνέει όλες αυτές τις δυσάρεστες οσμές που αναδύονται και από τον βιολογικό της ΔΕΥΑΖ.

Το Ρόιδο, στον βιολογικό της ΔΕΥΑΖ δεχόμαστε τα λύματα από τους βόθρους όλης της Ζακύνθου. Με την αλματώδη αύξηση των ξενοδοχειακών μονάδων τα τελευταία χρόνια είναι εύλογο ο υπάρχων βιολογικός να μην αντέχει το αυξημένο φορτίο και για αυτό δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Φυσικά και πρέπει να αναβαθμιστεί ο υπάρχων κεντρικός βιολογικός, η αναβάθμιση θα βοηθήσει την λειτουργία του. Βέβαια η λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης της Ζακύνθου θα δοθεί μόνο όταν κατασκευαστούν μικροί βιολογικοί στις τουριστικές περιοχές που θα επεξεργάζονται τα λύματα της περιοχής τους.

Δεν αρκεί που το χωριό μας επιβαρύνεται περιβαλλοντικά και που υποβαθμίζεται η ζωή μας έχουν και την αίτηση να πληρώνουμε τα βυτία για τα δικά μας λύματα; Είναι δίκαιο αυτό; Ποια είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη για το χωριό μας;

Έχω μιλήσει και με τον Δήμαρχο και με τον Βουλευτή Ζακύνθου, σκοπεύω να συναντηθώ και με τον Αντιπεριφερειάρχη. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση αλλιώς θα αντιδράσουμε έντονα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αντιδήμαρχο κ. Κουτσογιάννη για την συνεργασία που έχουμε, και επίσης την Περιφέρεια, που έκανε πολύ σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μας.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: