Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

The Weeknd Tour

12:00 14:00

Current show

The Weeknd Tour

12:00 14:00

Background

Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα – Αν δεν τα ακολουθήσουμε, το χάσαμε το παιχνίδι

Πα 3/04/2020

<
  • Το νοσοκομείο μας ενισχύεται με 91 προσλήψεις.
  • Οι λίγοι ανυπάκουοι μπορούν να καταστρέψουν ότι έχουμε χτίσει με πολύ μεγάλες θυσίες.
  • Όσο πιο πιστά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσουμε την δυσκολία και τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψει η ζωή και οικονομία μας.
  • Η πυροσβεστική υπηρεσία θα ενισχυθεί φέτος με συνολικά 55 άτομα.

«Και τα τέσσερα τελευταία τεστ των συμπατριωτών μας που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας είναι αρνητικά στον Κορωνοϊό. Από την αρχή αυτή ήταν και η εκτίμησή των γιατρών αλλά οφείλαμε να ακολουθήσουμε την διαδικασία, να υποβληθούν οι ασθενείς στην διαδικασία του τεστ για τον Κορωνοϊό, γιατί οποιαδήποτε αστοχία θα μας οδηγούσε σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες. Και οι τέσσερις ασθενείς αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας και η κατάσταση τους σήμερα είναι σταθερή. Οποιοδήποτε, έστω και στο ελάχιστο «ύποπτο» περιστατικό, αντιμετωπίζεται ως πραγματικό θετικό στον κορωνοϊό περιστατικό και για αυτό λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις για προστατευθεί η υγεία των ασθενών αλλά και των υγειονομικών.

Η αυξημένη ατομική και κοινωνική ευθύνη που επέδειξαν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, προστάτευσε τον τόπο μας από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ενώ ξεκινήσαμε από τους πρώτους στην χώρα με τα τέσσερα αυτά θετικά κρούσματα, οι συμπατριώτες μας αυτοί ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες, έμειναν σε καραντίνα και έτσι μας προστάτευσαν όλους, αφού όλες αυτές τις μέρες που πέρασαν δεν διαπιστώθηκε εξάπλωση του ιού. Δυστυχώς βέβαια, χάσαμε έναν συνάνθρωπό μας φίλο και πολύ καλό Ζακυνθινό.

Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο αυτή την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για την υγεία όλων μας προσπαθούμε να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας και στον τόπο μας, καλύπτοντας τις κενές θέσεις στο νοσοκομείο μας.

Το νοσοκομείο Ζακύνθου λειτουργούσε με το 40% του προβλεπόμενου νοσηλευτικού δυναμικού. Ξεκινήσαμε εκ των εν όντων την λειτουργία και των πέντε κρεβατιών της μονάδας εντατικής θεραπείας δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες. Για μας ήταν εκ των ουκ άνευ η αναπλήρωση αυτών των θέσεων και η περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού.
Καταφέραμε να εγκριθούν 91 προσλήψεις από τις περίπου εκατό αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, η διαδικασία ολοκληρώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Προχωρούμε στην πρόσληψη 37 νοσηλευτριών, 2 νοσηλευτριών Π.Ε., 26 ατόμων ΥΕ γενικών καθηκόντων, βοηθοί θαλάμου, τραυματιοφορείς, πλυντήρια, κουζίνα. Ενισχύουμε το διοικητικό τμήμα που αποτελεί και την καρδιά του νοσοκομείου με 13 άτομα, λογιστές, ηλεκτρονικούς. Ενισχύουμε με πέντε προσλήψεις τον μικροβιολογικό και τέσσερις τον ακτινολογικό τομέα και επίσης με δύο βιολόγους στα μικροβιολογικά εργαστήρια. Ενισχύσαμε και το ορθοπεδικό τμήμα με έναν ορθοπεδικό.

Η πρόσληψη του νέου προσωπικού καλύπτεται με έκτακτή χρηματοδότηση ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε και ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου με ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας της ΜΕΘ.

Με την δωρεά του κ. Μαρτίνου, καλύψαμε με νέο ακτινολογικό μηχάνημα τα ορθοπεδικά χειρουργεία λύνοντας το πρόβλημα. Με τα χρήματα που εξοικονομήσαμε από την δωρεά αυτή προχωράμε στην ψηφιοποίηση ολόκληρου του ακτινολογικού τμήματος. Έτσι θα έχουμε πλέον και την δυνατότητα ψηφιακής μαστογραφίας. Ο μαστογράφος και η μέτρηση οστικής μάζας τέθηκαν σε λειτουργία και έτσι μία φορά την εβδομάδα γίνονται οι αντίστοιχες εξετάσεις.
Πλέον προγραμματίζουμε την συντήρηση του νοσοκομείου, γιατί από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του νέου αυτού νοσοκομείου δεν έγινε καμία απολύτως συντήρηση. Όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν το νοσοκομείο μας θα έρθει στην κατάσταση που ήταν όταν το παραλάβαμε.

Το μήνυμα που έλαβα από τους συμπατριώτες μας προεκλογικά που ήταν η εξασφάλιση και η ενίσχυσης της υγείας στον τόπο μας. Αυτό το μήνυμα αποτελεί τον οδηγό μου και μπορώ να πω ότι πετυχαίνουμε τον στόχο αυτό.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ελλάδα είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός γιατρών έχει φύγει στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες του ΕΣΥ. Θεωρώ ότι πρέπει να δοθούν πρόσθετα κίνητρα στους γιατρούς για να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω γιατί δεν υπάρχει κάτι πολυτιμότερο στη ζωή από την υγεία.

Με τους γιατρούς που έχουμε σήμερα στη Ζάκυνθο, με επιπλέον προσπάθεια, καταφέρνουμε να κρατήσουμε το σύστημα όρθιο. Σήμερα το νοσοκομείο μας έχει τρεις χειρουργούς και τρεις παθολόγους οι οποίοι μαζί με τους τέσσερις γενικούς γιατρούς και τον έναν επιπλέον γενικό γιατρό που προσλήφθηκε τις προηγούμενες μέρες ειδικά για τον κορωνοϊό μπορούν και ανταποκρίνονται στις ανάγκες. Με έναν επιπλέον χειρουργό και έναν παθολόγο θα είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.

Εκείνο που θα το βρούμε μπροστά μας ως πρόβλημα, αν δεν το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα, θα είναι η λειτουργία της νεφρολογικής κλινικής, αφού στο τέλος της χρονιάς συνταξιοδοτείται η διευθύντρια της μονάδας τεχνικού νεφρού κα Κατσαρού. Υπάρχει έλλειψη αυτής της ειδικότητας σε όλη την Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω το επιμελητήριο Ζακύνθου για την μεγάλη του δωρεά στο νοσοκομείο μας που ξεπερνά τις 20.000€. Πολλοί άνθρωποι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να ενισχύσουν στο νοσοκομείο μας αυτή την περίοδο. Στο τέλος αυτής της περιπέτειας θα αναφερθώ σε όλους αυτούς.

Στην παρούσα φάση και παρά τις φωνές που ακούγονται τόσο το νοσοκομείο μας όσα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας δεν αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα έλλειψης υλικού. Συνεχώς με αποστολές που μας έρχονται από το εξωτερικό προμηθευόμαστε νέες ποσότητες υλικών. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκαμε αυτή την υγειονομική κρίση μας δίνει την δυνατότητα να εφοδιάζουμε τα νοσοκομεία μας με επάρκεια. Οι χώρες που αντιμετωπίζουν σήμερα μεγάλες ελλείψεις είναι εκείνες που δεν φρόντισαν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα την υγειονομική κρίση. Σε οποιαδήποτε χώρα, με μια ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, οι ανάγκες των ασθενών δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να μένει κάποιος κλειστός μέσα στο σπίτι για τόσες μέρες αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα καθόλου. Οι λίγοι ανυπάκουοι μπορούν να καταστρέψουν ότι έχουμε χτίσει με πολύ μεγάλες θυσίες. Υπάρχει έλεγχος στις πύλες εισόδου στο νησί μας αλλά πρωτίστως πρέπει να υπάρξει κοινωνική συνείδηση για το καλό όλων μας. Όσο πιο γρήγορα ξεπεράσουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουμε σήμερα τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψει η ζωή και οικονομία μας.

Θέλω να πιστεύω ότι αν εφαρμόσουμε με ευλάβεια τα μέτρα, στα μέσα Μαΐου θα μπορέσουμε σταδιακά και με πολύ προσεκτικά βήματα να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθόλου. Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα το χάσαμε το παιχνίδι.

Σήμερα το πρωί είχα μια συνάντηση με τον νέο διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας κ.Καλογερόπουλο στα πλαίσια της προετοιμασίας που γίνεται εν όψει της θερινής περιόδου. Η πυροσβεστική υπηρεσία θα ενισχυθεί φέτος με συνολικά 55 ανθρώπους, με τα 30 άτομα που υπηρέτησαν και πέρυσι αλλά και με επιπλέον 25 φέτος. Είναι μια πραγματικά μεγάλη ενίσχυση της πυροσβεστικής και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή εξέλιξη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μου ότι οι διαδικασίες πρόσληψης είναι αδιάβλητες, με μοριοδότηση και ΑΣΕΠ, δεν υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης. Οφείλουν όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες υποβολής αίτησης πρόσληψης.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 56 times, 2 visits today)