Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Night Tracks

04:00 06:00

Current show

Night Tracks

04:00 06:00

Background

Σωτήρης Καρακάς
Δημοτικός Σύμβουλος

Είναι ανίκανος, άχρηστος και εκτός πραγματικότητας ο Δήμαρχος – Καταστρέφει τη Ζάκυνθo

Τρ 24/03/2020

<

«Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεκαοχτώ δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με μια ανοιχτή επιστολή προς την Δημοτική Αρχή αναδεικνύουμε κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα, για τα οποία ο Δήμαρχος όφειλε ήδη να είχε μεριμνήσει. Δυστυχώς μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι εκτός πραγματικότητας. Μέχρι σήμερα έχει κάνει ελάχιστες από αυτές τις παρεμβάσεις που ζητάμε.

Ο δήμαρχος μας ζητάει σήμερα, με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, να εγκρίνουμε ένα ποσό 300 χιλιάδων ευρώ για να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι το 2019, η πολιτεία μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», έδωσε την δυνατότητα στον δήμο μας να χρηματοδοτηθεί με περίπου 900 χιλιάδες ευρώ, ακριβώς για αυτή την ενέργεια, για την αγορά εξοπλισμού για την αποκομιδή. Πέρασαν επτά μήνες και ο Δήμαρχος δεν έκανε απολύτως τίποτα, δεν έκανε καμία προσπάθεια για να εξασφαλίσει και να αξιοποιήσει αυτό το κονδύλι.
Να προσθέσω επίσης, ότι μέσα στο 2020 διατέθηκαν από την πολιτεία επιπλέον 150 χιλιάδες ευρώ για αγορά μηχανημάτων. Ούτε και αυτή την δυνατότητα που μας δόθηκε εκμεταλλεύτηκε ο δήμος. Δεν φρόντισε κανείς να πάρουμε αυτά τα χρήματα που τα έχει ανάγκη ο δήμος μας.
Αντίθετα μας ζητά, με την ψήφο μας, να δεσμεύσουμε 300 χιλιάδες ευρώ από το ταμείο του δήμου. Πως εγώ σήμερα, είναι δυνατόν να ψηφίσω υπέρ αυτού που ζητά ο Δήμαρχος;

Τον περασμένο Αύγουστο ο αντιδήμαρχος κ. Κουτσογιάννης είχε μεταφέρει το μηχάνημα που καθαρίζει τους κάδους στη Λάρισα για επισκευή. Εφτά μήνες μετά και ακόμα δεν έχει φτιαχτεί. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Δήμαρχος δεν δίνει το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ που απαιτείται για την επισκευή. Επίσης, τρία μεγάλα οχήματα είναι παρατημένα γιατί δεν θέλει να δώσει χρήματα για να τα επισκευάσει.

Τα κάνει όλα αυτά ο Δήμαρχος και μετά μας βάζει σε εκβιαστικά διλήμματα, φέροντας θέματα στην Οικονομική Επιτροπή με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Καλό θα ήταν ο Δήμαρχος να έλεγε δεν μπορώ άλλο και να έφευγε. Να έλεγε είμαι ηλικιωμένος, ανίκανος και άχρηστος, και φεύγω για να αναλάβει κάποιος άλλος. Είναι ένας άχρηστος Δήμαρχος και καταστρέφει την Ζάκυνθο.»

 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ | Ζάκυνθος 23-3-2020

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες της επέκτασης της φονικής πανδημίας, απαιτείται ο Δήμος μας να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την δημόσια υγεία και να είναι συμπαραστάτης σε όλους τους Ζακυνθινούς, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους άπορους, αβοήθητους και μοναχικούς συμπολίτες μας καθώς και για τις ευπαθείς ομάδες.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να δράσει άμεσα χωρίς καθυστερήσεις και μεμψιμοιρίες και να ηγηθεί της προσπάθειας για:

 1. Αξιοποίηση των αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση ενεργειών, αξιοποίησης προσωπικού, παράτασης συμβάσεων εργαζομένων και πρόσληψη προσωπικού.
 2. Καταγραφή και καθημερινή Φροντίδα και Βοήθεια σε μοναχικούς ηλικιωμένους που πλήττονται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
 3. Πλήρη αποκομιδή των απορριμμάτων από όλη τη Ζάκυνθο.
 4. Καθαρισμό και απολύμανση των σημείων συλλογής, εντατική διαδικασία πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων, αλλά και απολύμανση σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια.
 5. Συνεχή χλωρίωση του παρεχόμενου νερού.
 6. Αποκατάσταση υδροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
 7. Προμήθεια τροφίμων και υλικών για την εντατική λειτουργία του κοινωνικού εστιατορίου και του παντοπωλείου , σε πρώτη φάση με 60.000 Ευρώ.
 8. Παροχή φαρμάκων ανάγκης στο κοινωνικό φαρμακείο.
 9. Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ που λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης πρέπει να είναι σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.
 10. Άρση όλων των προστίμων και απαλλαγή χρεώσεων για την χρήση κοινόχρηστων χώρων από 1-3-2020 και για όσο.
 11. Προμήθεια αναπνευστήρων για το ΓΝΝΖ.
 12. Δημιουργία υπηρεσίας με τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης και ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τους δημότες στην επικοινωνία τους με τις δημοτικές υπηρεσίες επί 24ωρου βάσεως και σύστημα τηλεδιάσκεψης για συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων.
 13. Εξόφληση χρεών του Δήμου προς τις τοπικές επιχειρήσεις που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΡΑΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΔΡΟΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΒΡΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΚΟΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΞΕΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΕΤΤΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ., ΤΡΟΥΣΣΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΙΒΕΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

 

(Visited 17 times, 3 visits today)