Current track

Title

Artist

Background

Σταύρος Κακολύρης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Θα γίνει απολύμανση σε όλα τα Δημοτικά κτήρια. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Τρ 17/03/2020



«Χθες έγινε η αρχή με την απολύμανση στις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ και σήμερα γίνεται στο Δημαρχείο, το οποίο για αυτό το λόγο, θα παραμείνει κλειστό για δύο ημέρες. Αύριο θα γίνει απολύμανση στο κτίριο του Βανάτου και τις αμέσως επόμενες ημέρες στο κτίριο του Ξενία και στο Πνευματικό Κέντρο.

Σε ότι αφορά απολυμάνσεις σε ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, όπως οι πλατείες, δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια απόφαση. Υπάρχει μια επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο κ. Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Κουτσογιάννης, η κα. Ρ. Σπινθάκη, και εγώ η οποία θα εξετάσει το θέμα της απολύμανσης και που αυτή πρέπει να γίνει.

Από τις 30 Δεκεμβρίου 2019 είχαν πάρει τις στολές εργασίας τους οι εργαζόμενοι του ΦΟΔΣΑ και αύριο θα προμηθευτούν 400 ζευγάρια γάντια και μάσκες ενώ στολή εργασίας θα φοράνε πλέον και οι εργαζόμενοι στην πεζή καθαριότητα.

Και ο Δήμαρχος, εδώ και πολύ καιρό, βοηθά συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες αλλά και οι εργαζόμενοί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» βοηθούν τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες τους ανάγκες λόγω του Κορωνοϊού.

Υπάρχει γραπτή πρόταση της ALPHA BANK, από τον Δεκέμβριο του 2019, την οποία δεν μπορούμε να αρνηθούμε, που αφορά την αποπληρωμή των χρεών του δήμου προς την τράπεζα με μια ρύθμιση 36 δόσεων. Το χρέος αυτό καταγράφεται σε τελεσίδικη δικαστική απόφαση και η πληρωμή του είναι μονόδρομος. Η τράπεζα ζητά μηνιαία δόση 95 χιλιάδων ευρώ και από ότι ξέρω ο Δήμος έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε αυτή την δόση. Σε διαφορετική περίπτωση η τράπεζα απειλεί ότι θα προχωρήσει σε κατασχέσεις. Πριν από δέκα ημέρες, ο Δήμαρχος κατέθεσε ήδη στην τράπεζα ποσό ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, έναντι των χρεών.

Η πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Volterra διεκδικεί τα χρήματα που της οφείλει ΔΕΥΑΖ απειλώντας ακόμα και με διακοπή ηλεκτροδότησης. Η Volterra έχει αυτή την δυνατότητα δίνοντας εντολή στην ΔΕΔΔΗΕ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα το πράξει, ειδικά τώρα που ζούμε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τον Κορωνοϊό. Κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως απαράδεκτο. Ο δήμαρχος όμως, επειδή έχει φοβηθεί, θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό να ζητήσει να στηρίξει οικονομικά ο δήμος την ΔΕΥΑΖ.

Χθες, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, έθεσα υπ’ όψη του Δημάρχου, την επιστολή του Βουλευτή με την οποία, λόγω του Κορωνοϊού, ζητά την επανασύνδεση όλων των παροχών ύδρευσης που διακόπηκαν λόγων οφειλών. Ο Δήμαρχος μου είπε παρουσία όλων, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πως όλοι οι πολίτες έχουν νερό, εκτός από κάποια ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που έτσι κι αλλιώς δεν καταναλώνουν νερό αυτή την περίοδο. Πιστεύω και εγώ ότι αν υπάρχει διακοπή σε κάποιο νοικοκυριό θα πρέπει να επανασυνδεθεί.

Ο βουλευτής κ. Ακτύπης αναφέρει ο ότι έχει ενημερωθεί για τις κομμένες παροχές από Δημοτικούς Συμβούλους. Εδώ παίζεται η κολοκυθιά. Γιατί οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν ζητάνε ενημέρωση απευθείας από τον Δήμαρχο και βάζουν τον Βουλευτή να ρωτά;

Έστειλα και εγώ, μαζί με τους πέντε αντιδημάρχους, επιστολή τις προηγούμενες ημέρες στον δήμαρχο, ζητώντας να γίνουν απολυμάνσεις και το έκανα αυτό, γιατί όταν το είπα μία και δύο φορές και διαπίστωσα ότι δεν μου έδιναν σημασία αναγκάστηκα να στείλω την επιστολή. Όταν κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Όλα αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω των προληπτικών μέτρων για τον Κορωνοϊό.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

 


Current track

Title

Artist

Background