Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Αρμένης

Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχετε κάνει ακόμα τίποτα. Έχετε πάει τη Ζάκυνθο πίσω.  Βρωμάει η Ζάκυνθος;  Βρωμάει και ζεύει!

Τε 15/07/2020



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ <<ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ>> Στο Δημοτικό Συμβούλιο 15-7-2020

Η συζήτηση για την κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο μας αποδεικνύει ότι   αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα εδώ έχει να κάνει με τη πλήρη διάλυση των πάντων .

Η κατάσταση που υπήρχε πέρυσι τον Ιούνιο προεκλογικά ήταν γνωστή.  Είπαμε τις απόψεις μας, γνωρίζαμε τα προβλήματα και ξέρουμε πως να τα λύσουμε.

 Ε, λοιπόν δεν ξέρετε που βρισκόσαστε ακόμα.

Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχετε κάνει ακόμα τίποτα. Έχετε πάει τη Ζάκυνθο πίσω.  Βρωμάει η Ζάκυνθος;  Βρωμάει και ζεύει! Δεν το βλέπει ως δήμαρχος, ζει σε μια άλλη πραγματικότητα.

Αναφέρεται σε ένα έγγραφο που του έστειλε κάποιος. Ποιός είναι αυτός ; Που τον κατηγορεί άδικα ότι υπάρχουν ποντίκια.

Θέλω να εκφράσω με αυτές τις λέξεις αυτό που και εσείς εισπράττετε , όλοι το εισπράττετε .  Υπάρχει ένα μεγάλο παράπονο, υπάρχει ένα μεγάλο άγχος το οποίο μέχρι τώρα ήταν εν ύπνω , με την έννοια ότι δεν υπήρχε και τουρισμός.

Ήμασταν εμείς και τα σκουπίδια στους δρόμους.

Κάναμε καραντίνα για τον κορονοϊό και τα ποντίκια κάνανε περίπατο στους δρόμους.

Αν είχατε να αντιμετωπίσετε μία κανονική τουριστική σεζόν να ξέρετε ότι με τα μυαλά και με τις δράσεις και με τα έργα που κάνετε δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε.

Όχι μόνο εσείς, γιατί όταν περπατάω στο δρόμο μου λένε «Αρμένη τι έκανες εσύ; Τι τους είπες να κάνουν;». Λοιπόν όταν ο δήμαρχος παίρνει τακάκια φρένων και τρόμπα πετρελαίου και βγαίνει περτσεσίο να πάρει προσφορά για να τα φτιάξει, ε μάλλον καλά έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Αλλά δεν υπάρχει πάτος σε αυτό.

Πρέπει να σας πω ότι οι Ζακυνθινοί έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ με τα σκουπίδια. Πάνω στο αντικείμενο διαχείριση των απορριμμάτων έχουν φτιαχτεί καριέρες και έχουν κλείσει και σπίτια και μάλλον κλείνουν και σπίτια γιατί ξεκινάνε και διαδικασίες λίγο οδυνηρές μετά από 20 χρόνια.

Αλλά θέλω να σας πω ότι όταν κουβεντιάζουμε ένα τέτοιο θέμα όπως είναι τα απορρίμματα και σας κάνει μάθημα διοίκησης ο κύριος Ξένος , τα οποία είναι η αλφαβήτα , χρειάζεσαι ομάδα, χρειάζεσαι διοίκηση, χρειάζεσαι προγραμματισμό, χρειάζεσαι επισπεύδοντα . Έτσι είναι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα.

Όλη η δυστυχία σε μας έπεσε ; Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα;

Κύριε δήμαρχε εμείς ως παράταξη πολύ εγκαίρως, πριν από πολύ καιρό , στους πρώτους μήνες που αναλάβατε δώσαμε μία συνέντευξη τύπου εδώ στο Πνευματικό Κέντρο και καταθέσαμε δεκατρείς προτάσεις. Τις έχετε κύριε Κακολύρη τις 13 προτάσεις που καταθέσαμε . Γιατί όταν με ρωτάνε οι Ζακυνθινοί « τι κάνετε εσείς ; »  εγώ τους λέω « βρε παιδιά καταθέσαμε αυτές τις προτάσεις » . Μάλιστα από άλλες παρατάξεις ακούστηκε ότι « αυτά είναι αυτονόητα , πρέπει να τα ψηφίσουμε ; » . Πρέπει να ψηφίσουμε ότι για τα μπάζα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον κύριο Γιακουμέλο που έχει άδεια ; Και έρχεται λοιπόν μετά από ένα χρόνο περίπου και λέει ότι έκανα σύμβαση με τον Γιακουμέλο  . Έλεος . Έλεος , το αυτονόητο το οποίο το είχαμε προτείνει .

Εύχομαι όλα να πάνε καλά σε τούτο το νησί μας γιατί πολύ φοβάμαι ότι μέσα σε όλη αυτή την ανημποριά να κάνετε διοίκηση, την ανημποριά να σχεδιάσετε και μάλιστα θα έλεγα ότι δεν είναι μόνο ανημποριά αλλά είναι και άγνοια , ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Εμένα αγαπητοί φίλοι μου αρέσουν τα σκουπίδια, μου αρέσει η μυρωδιά τους . Και όποιος ασχολείται με τα σκουπίδια πραγματικά μπαίνει σε μία διαδικασία – βλέπω τον κύριο Ζαράνη και φαντάζομαι θα συμφωνεί. . Η περιπέτεια των σκουπιδιών είναι από τις πιο μεγάλες και ακραίες εμπειρίες που μπορεί να έχει κάποιος όταν έχει αποτελέσματα και θέλει δουλειά . Εσείς δεν κάνετε λοιπόν καμία δουλειά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κύριε Αρμένη λίγο πιο σύντομα.

ΑΡΜΕΝΗΣ : Τελειώνω . Εγώ σας είπα μάλιστα ότι επειδή μέχρι τώρα το μόνο που κάνετε είναι να λέτε τι έκαναν οι προηγούμενοι και μάλιστα σήμερα διατυπώσατε και μία πρόταση την οποία δεν δικαιούσθε σαν δήμαρχος να την διατυπώνετε .

Δεν μπορείτε να διατυπώνετε ότι παίρνανε μίζες και να μην έχετε πάει στον εισαγγελέα όπως έχω πάει εγώ. Γιατί απλά εκβιάζετε.

Δεν μπορείτε να διατυπώνετε κατηγορίες σε αυτό το λαό, σε αυτούς τους Ζακυνθινούς που σας τίμησαν και να τους κοροϊδεύετε .

Και δεν δικαιούσθε να λέτε και ψέματα. Αυτό να το κόψετε κύριε δήμαρχε . Δεν θα λέτε ψέματα.

Εδώ θα λέμε αλήθειες και θα προσπαθούμε να συμβάλουμε στο να βελτιώσουμε τα πράγματα .

Τελειώνοντας , η κατάσταση μάλλον δεν θα είναι πολύ καλή γιατί σε λίγες μέρες ή και από αύριο αν δεν κάνω λάθος έρχεται πολύς κόσμος στο νησί μας .

Και αυτό από μία μεριά είναι καλό γιατί θα δουλέψουν οι άνθρωποι , θα δουλέψουν επιχειρήσεις , θα έχει έσοδα ο Δήμος μας βεβαίως αλλά από την άλλη μεριά αυξάνονται οι υποχρεώσεις μας και σε αυτές τις υποχρεώσεις πολύ φοβάμαι κύριε δήμαρχε  δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε .

Δεν μπορείτε να κάνετε το καθήκον σας.

Γι αυτό εγώ σας είπα και το λέω και σε όλη την δημοτική αρχή, μήπως πρέπει να σκέφτεστε τον τρόπο που θα φύγετε;


Current track

Title

Artist

Background