Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Στασινόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου

Φιλικών: Το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει πρόπερσι – Δεν έγινε και τώρα τα κάνουν όλα στο πόδι

Τρ 9/05/2023



«Έχουμε μπλέξει με το έργο στην οδό Φιλικών, είναι μεγάλο το πρόβλημα. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να το αποφασίσουμε και να τις εφαρμόσουμε. Μιλάμε για μνημείο και πρέπει με κατεπείγουσες διαδικασίες να γίνει η αποκατάσταση της γέφυρας.

Αυτό το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει πρόπερσι. Την περίοδο που η Περιφέρεια έκανε τις εργασίες αντιστήριξης, πιέζαμε τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΖ να προχωρείσει παράλληλα και το έργο του νέου αγωγού ύδρευσης. Δεν το έκανε και τώρα τα κάνουν όλα στο πόδι. Έπρεπε να υπήρχε πρόβλεψη και σχεδιασμός ώστε παράλληλα να τοποθετηθεί και ο αγωγός αποχέτευσης.

Δεν μπορεί να κάνεις έργα που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και να τα οικειοποιείσαι, ούτε να τα κάνεις λίγο πριν τις εκλογές για τη δημιουργία εντυπώσεων, όπως συμβαίνει με τις ασφαλτοστρώσεις.

Την ζημιά στην οδό Φιλικών δεν την έκανε η Περιφέρεια, ούτε ο Δήμος, αλλά πρέπει όσο πιο άμεσα γίνεται να αποκατασταθεί. Τώρα πρέπει να ενεργοποιηθούν κατεπείγουσες διαδικασίες. Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων κ. Παπανδρέου, αφού ήρθε στη Ζάκυνθο έπρεπε να μην επιστρέψει στην Πάτρα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της γέφυρας. Γιατί η μελέτη να βγει σε είκοσι μέρες και όχι σε μια εβδομάδα; Πρέπει να λήξει το θέμα το συντομότερο δυνατό, αν δεν το συνειδητοποιήσουμε αυτό θα διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η Αλεξάνδρου Ρώμα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει ακουμπήσει κανείς το θέμα, πλην του Εμπορικού Συλλόγου που είναι ο μόνος φορέας που διεκδικέι και το προσπαθεί να πεζοδρομηθεί η οδός. Επί είκοσι χρόνια την ανοίγουν και την κλείνουν. Η Αλεξάνδρου Ρώμα δεν κλείνει οριστικά στο βωμό της ψηφοθηρίας. Φτάνει πια αυτός ο εμπαιγμός. Εμείς, εφόσον επιλεγούμε ως νέα Δημοτική Αρχή θα πεζοδρομήσουμε όλη την Αλεξάνδρου Ρώμα.»


Current track

Title

Artist

Background