Current track

Title

Artist

Background

Θανάσης Καραΐσκος
Περιφερειακός Σύμβουλος, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Οδυνηρή ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ με πολλά αίτια

Τε 24/05/2023



«Προφανώς και είχαμε μια οδυνηρή ήττα, με πολλά αίτια. Κυριαρχία της ΝΔ στα ΜΜΕ, που σαφώς επηρέασαν πολύ κόσμο όπως για το ότι η κρίση είναι εξωγενής. Επιδοματική πολιτική, εξαργύρωση ρουσφετιών και προσλήψεις γαλάζιων παιδιών.

Εμείς εκπέμψαμε ένα ασαφές μήνυμα, σε ότι αφορά την προοπτική μιας προοδευτικής διακυβέρνησης. Από την άλλη, ο λαός επέλεξε έναν πιο εξουσιαστικό Πρωθυπουργό, αυτόν που παρακολουθεί τους πάντες. Πληρώσαμε επίσης την προσωπική ατζέντα κάποιων στελεχών μας, όπως του κ. Κατρούγκαλου και του κ. Ζουράρι που προέβησαν σε κάποιες άστοχες δηλώσεις.

Η ηγεσία έχει πάντα ευθύνη, ακόμα και αν δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν δόθηκε η πρέπουσα προσοχή στην ακρίβεια, αυτή θα έπρεπε να είναι η κορωνίδα του αντιπολιτευτικού μας λόγου. Δεν την αναδείξαμε όσο έπρεπε. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει μια συζήτηση περί ηγεσίας. Ο Κλεμανσό  είχε πει ότι τα Νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους. Προφανώς και ουδείς είναι αναντικατάστατος, αν και δεν χωρά αμφισβήτηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας χαρισματικός πολιτικός.

Προβλέπω ότι στις επόμενες εκλογές ο λαός θα κάνει μια διόρθωση, θα καταλάβει ότι δεν είναι σωστό να έχει μια τόσο μεγάλη εξουσία ένα μόνο πρόσωπο. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί τώρα να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπλέξει σε έναν καυγά με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος μπορεί να κάνει καλύτερη αντιπολίτευση. Ο μοναδικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ.

Σε τοπικό επίπεδο θεωρώ ότι σωστά ασκήσαμε κριτική στον κ. Ακτύπη. Ήταν λογικό να εστιάσουμε στον εν ενεργεία Βουλευτή της ΝΔ. Περισσότερο πρόβλημα ο κ. Ακτύπης είχε από το εσωτερικό της ΝΔ, από τα όσα έλεγαν οι συνυποψήφιοί του, παρά από τα όσα λέγαμε εμείς.»


Current track

Title

Artist

Background