Current track

Title

Artist

Background

Ελίνα Τσινγκίρογλου
Ζωγράφος

Έκθεση ζωγραφικής “Moving Souls” της Ελίνας Τσινγκίρογλου: Στον Πύργο Δομενεγίνη στο Αργάσι μέχρι τις 23 Αυγούστου

Πα 28/07/2023



«Όλα ξεκίνησαν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν συνειδητοποίησα πως θέλω να φύγω από την Αθήνα και να βρεθώ σε ένα νησί στο οποίο θα ζήσω όλον τον χειμώνα και έτσι επέλεξα την Ζάκυνθο στην οποία και έχω πολλούς φίλους. Δημιούργησα το project 242, δηλαδή να ζήσω 242 μέρες σε έναν τόπο και σε αυτό το διάστημα, λαμβάνοντας ερεθίσματα από τη φύση, το τοπίο, την θάλασσα αλλά και τους ανθρώπους, να δημιουργήσω. Μου αρέσει να συγχρωτίζομαι με ανθρώπους, να εμπνέομαι από αυτούς, να συναναστρέφομαι μαζί τους.

Έχοντας ήδη την εμπειρία 25 ετών ως δασκάλα ζωγραφικής, ίδρυσα τη μέθοδο της θεραπευτικής ζωγραφικής, που είναι ένας κύκλος 8 σεμιναρίων, όπου κάποιος μπορεί να κάνει την αυτογνωσία του και να δει διαφορετικά τον εαυτό του. Η ζωγραφική είναι ένα καταφύγιο, ένα ξέφωτο εσωτερικού διαλογισμού. Δεν είναι μόνο δημιουργία και τέχνη, είναι και ψυχοθεραπεία.

Κάνω μαθήματα ζωγραφικής για ενήλικες και παιδιά, με μεγάλη συμμετοχή. Μακάρι να συνεργαστώ και με άλλους εικαστικούς της Ζακύνθου. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Είμαι μια κινούμενη ψυχή και πρέπει να είμαστε κινούμενες ψυχές, όχι απαραίτητα στο να μετακινούμαστε από έναν τόπο σε έναν άλλον. Πρέπει να αφήσουμε το βόλεμα, τις ευκολίες. Moving Soul σημαίνει μετακινήσου από μια κατάσταση, φύγε από κάτι που δεν σε κάνει χαρούμενο.

Στον Πύργο Δομενεγίνη στο Αργάσι είναι σε εξέλιξη, από τις 23 Ιουνίου και μέχρι τις 23 Αυγούστου, η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Moving Souls. Στην έκθεση αυτή το κοινό θα δει 7 έργα που είχαν εκτεθεί τον περασμένο χειμώνα στο Βυζαντινό Μουσείο και άλλα 15 έργα που δημιουργήθηκαν στην πορεία, συνολικά 22 έργα, τα οποία έχω εμπνευστεί από τον τόπο, έργα μεγάλων διαστάσεων. Οι ώρες που μπορεί το κοινό να έρθει είναι καθημερινά από τις 8 το απόγευμα έως τις 10 και μισή το βράδυ, όπου επίσης το κοινό θα με δει και να ζωγραφίζω. Επειδή μένω εκεί κοντά, αν κάποιος θέλει να έρθει πρωί να δει την έκθεση, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο τηλέφωνο 6945900012, ή μέσω των social media, ή μέσω της προσωπικής μου ιστοσελίδας.

Πέραν της έκθεσης αυτής, συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι στο «Πορτοκάλι» η έκθεση με τίτλο «Περί Έρωτος», ενώ την Κυριακή θα παρουσιάσω την έκθεση «Out of the Blue» στον Άγιο Νικόλαο.»


Current track

Title

Artist

Background