Current track

Title

Artist

Background

Γιάννης Ζήβας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος "Λαϊκή Συσπείρωση - Γιώργος Κωνσταντίνου"

Η Ζάκυνθος δεν χρειάζεται έναν διαχειριστή μιζέριας – Ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθεί το υγιές κομμάτι της κοινωνίας

Τε 4/10/2023



«Είμαι για δεύτερη φορά υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και πάλι στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων, στην οποία το 2019 είχα λάβει τις περισσότερους ψήφους αλλά δεν εκλέχθηκα γιατί δεν κερδίσαμε έδρα.

Έχουμε ανανέωση στο ψηφοδέλτιο, τη σύμπραξη με τον κ. Κονταράτο, ενώ έχουμε προσελκύσει μάζες προοδευτικών ανθρώπων. Δεν θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος με κανέναν άλλον συνδυασμό. Δεν πήραμε καμιά βοήθεια στις αγροτικές μας κινητοποιήσεις, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν δίπλα μας. Ο Δήμαρχος τότε μας είχε πει να βγάλουμε μια φωτογραφία από το μπλόκο στη Λούμπα, ότι έτσι θα λύναμε τα ζητήματά μας. Είχε πει ότι θα μας καλούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν το έκανε ποτέ. Στο δε Περιφερειακό Συμβούλιο, είχαμε καταθέσει ψήφισμα και ο κ. Στασινόπουλος δεν έλαβε θέση αφού δεν είχε καν παρακολουθήσει την συνεδρίαση.

Εμείς ως πολιτική έχουμε τον πολίτη, τη λαϊκή οικογένεια, την προστασία της. Η Ζάκυνθος δεν χρειάζεται έναν διαχειριστή μιζέριας. Κανείς δεν ξέρει τι θα βρούμε στον Δήμο αν κερδίσουμε τις εκλογές. Κανείς δεν έχει πλήρη εικόνα, μόνο ο Δήμαρχος έχει, που λέει ότι διαθέτει στο ταμείο 22 εκ. ευρώ, αλλά τα 13 εξ αυτών είναι δεσμευμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ σίγουρα έχει και διάφορες οφειλές. Θα κάνουμε έρευνα με ειδικούς, οικονομολόγους και θα δούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Παράλληλα θα κάνουμε και παρεμβάσεις. Θα επιδιορθώσουμε τα 17 οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας και θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη στην απλή λαϊκή κατοικία. Ένα μεγάλο ξενοδοχείο παράγει απορρίμματα και λύματα, όσα παράγει ένα χωριό. Επίσης το ξενοδοχείο παράγει κέρδος ενώ μια απλή κατοικία αγωνίζεται για την επιβίωση. Θα αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη στα μεγάλα ξενοδοχεία, στα σούπερ μάρκετ, στις τράπεζες και όπου παράγεται κέρδος.

Οι άλλοι τρεις συνδυασμοί στηρίζονται από ξενοδόχους. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες εξαρτήσεις.

Θα δημιουργήσουμε δημοτικά ιατρεία σε κάθε δημοτική ενότητα. Εκτός από γιατρούς, το λοιπό προσωπικό που θα χρειαστεί θα μπορούσε να στελεχωθεί από δημοτικούς υπαλλήλους. Θα λειτουργήσουν λαϊκά δημοτικά φροντιστήρια, στο πρότυπο που εδώ και δέκα χρόνια λειτουργούν με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕΖ. Θα προχωρήσουμε σε δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου και καταφυγίου ζώων.

Το πιο βασικό όλων όμως, είναι να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης. Από πλευράς Δήμου δεν έχει γίνει το παραμικρό για αυτά, ενώ η Περιφέρεια έκανε κάποια έργα αλλά τα άφησε ημιτελή, στο έλεος του θεού.

Για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται θέληση την οποία και έχουμε, αλλά και χρήματα. Υπάρχουν πολλά χρέη προς τον Δήμο τα οποία θα διεκδικήσουμε να πληρωθούν, ενώ μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δημοτική περιουσία. Έχουμε μάθει στη Λαϊκή Συσπείρωση το ένα ευρώ να το κάνουμε δέκα. Ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθεί το υγιές κομμάτι της κοινωνίας.

Ο λαός θα αποφασίσει ποιοι συνδυασμοί θα πάνε στον δεύτερο γύρο και θεωρούμε ότι ο λαός θα μας πάει στον δεύτερο γύρο. Αν δεν συμβεί αυτό χαμένος θα είναι ο Ζακυνθινός λαός, γιατί το νερό και η αποκομιδή θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια, θα γίνουν πανάκριβα και θα τα πληρώνουν χρυσάφι οι πολίτες. Αν δεν είμαστε στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών ο συνδυασμός μας θα προτείνει στον κόσμο που μας στήριξε, να επιλέξει την αποχή, το λευκό ή το άκυρο στην κάλπη.»


Current track

Title

Artist

Background