Current track

Title

Artist

Background

Χρήστος Καραπάνος (Συντονιστής Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου)

Κυ 2/06/2019



«Το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών ήταν περίπου το ίδιο με των Ευρωεκλογών και σχεδόν αναμενόμενο. Δεν ήταν το επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα, αφού δεν είχαμε και την συσπείρωση που θέλαμε.

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών, είχαμε την επιβράβευση ενός χαρακτήρα, ενός ανθρώπου που κρίθηκε από τον λαό ως ευεργέτης, που κρίθηκε από τις πράξεις του και την εντιμότητά του. Όπως είχα πει, περίμενα να ακούσω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον κ. Αρετάκη, που δεν άκουσα. Από εκεί και πέρα, οι συνεργασίες για το κοινό καλό είναι μονόδρομος, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος. Τώρα θα δείξει, λόγω και της απλής αναλογικής, κατά πόσο μπορούμε να συνεννοηθούμε. 
Υπάρχουν πράγματι αρκετοί πόροι που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή, άρα τώρα έχουμε μια καλή ευκαιρία για να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για το νησί και μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει πράξη.

Υπάρχει το περιθώριο να αλλάξουν τα δεδομένα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Πιστεύω ότι πληρώσαμε το ότι αντί να αναδείξουμε ένα θετικό αφήγημα, επικράτησε σε επικοινωνιακό επίπεδο, μια αντιδεξιά ρητορική, ένα αφήγημα τρόμου, που δεν έπεισε. Τώρα πρέπει να αναδείξουμε όλα τα θετικά στοιχεία μας, όλα όσα πετύχαμε ως κυβέρνηση και υπό αυτό το πρίσμα να αναζητήσουμε την ψήφο του λαού, ώστε να διεκδικήσουμε εκ νέου την πρωτιά.

Σαφώς και επηρεάζει το πολιτικό σκηνικό η ρήξη του Ευάγγελου Βενιζέλου με το ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά ήταν μια αναμενόμενη ρήξη, σε μια περίοδο όπου η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ παλινωδεί, όπου έχει μια κρίση ταυτότητας και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Πολύ σύντομα, εντός της εβδομάδας θα έχουμε τις διεργασίες των οργάνων του κόμματος και θα στείλουμε τις προτάσεις μας, για το ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την έδρα της Ζακύνθου. Το ψηφοδέλτιο πρέπει να αποτυπώνει το στίγμα του κόμματος και την διεύρυνση που επιθυμούμε.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background