Τα πράγματα με την πανδημία είναι πολύ σοβαρά
Τε 1/07/2020
«Τα πράγματα με την πανδημία είναι πολύ σοβαρά. Πεθαίνει πολύς κόσμος και σε πολλές χώρες. Η πρόταση μας για την επανεκκίνηση του τουρισμού ήταν ότι οι τουρίστες θα πρέπει να έρχονται στη χώρα μας αφού προηγουμένως έχουν υποβληθεί σε δύο μοριακά τεστ και βέβαια όχι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στα αεροπλάνα. Μιλούσαμε για αναλογία ένας προς πέντε στο εσωτερικό των αεροπλάνων και για τεστ πριν ταξιδέψουν οι επιβάτες, όμως τελικά δεν εισακουστήκαμε, ενώ παράλληλα δεχόμαστε πτήσεις από ύποπτους, σχετικά με τον κορωνοϊό, προορισμούς.
Η κυβέρνηση αν θέλει να τονώσει την οικονομία θε έπρεπε να επιδοτήσει με χίλια ευρώ τον κάθε Έλληνα πολίτη για δώδεκα μήνες, και όχι να αφήνει να έρχονται ανεξέλεγκτα τουρίστες.
Με ένα ή δύο κρούσματα κορωνοϊού και με τα μέσα που έχουμε ως νοσοκομείο, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση, αλλά με 14 ή 15 κρούσματα νοσηλευόμενα και με μια πιθανή διασπορά του ιού δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε γιατί θα έχουμε σε καραντίνα το μισό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Τι να το κάνω εγώ, όταν τα δύο μηχανήματα μοριακής ανάλυσης για τον κορωνοϊό βρίσκονται στο Νοσοκομείο; Θα ήθελα το ένα να είναι μόνιμα στο αεροδρόμιο και να γίνονται εκεί τα τεστ.
Θα δεχόμουν μια ανώνυμη δωρεά για το Νοσοκομείο μας, αλλά δεν δέχομαι από έναν δωρητή να χρησιμοποιεί την δωρεά του, όχι μόνο για να φοροεκπίπτει, αλλά και για να την χρησιμοποιήσει ενδεχόμενα για άλλον λόγο στο μέλλον.
Τα τελευταία χρόνια έφυγαν έντεκα γιατροί από το Νοσοκομείο μας. Έχουμε τρεις χειρούργους ενώ θα έπρεπε να είχαμε έξι. Αν έχουμε πολλά τροχαία το καλοκαίρι, θα φτύσουμε αίμα για να ανταποκριθούμε. Ο παθολόγος κ. Σιγούρος που ανέστειλε την παραίτησή του, πιθανότατα θα την επαναφέρει από τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν και άλλοι γιατροί που προτίθεται να παραιτηθούν. Λείπουν ειδικότητες. Έχουμε 35 άτομα μόνιμο ιατρικό προσωπικό, όταν το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου προβλέπει 58. Τώρα δε που έχουμε και ΜΕΘ αλλά και κορωνοκλινική, χρειαζόμαστε 68 άτομα μόνιμο προσωπικό. Θέλουμε μόνιμους γιατρούς με βαρέα και ανθυγιεινά και όχι επικουρικούς.
Δεν λέω ότι δεν έχουν γίνει θετικά πράγματα από την κυβέρνηση και τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη. Έγιναν και το αναγνωρίζω, όπως ότι το νοσοκομείο μας ενισχύθηκε στον προυπολογισμό του αλλά και με επιπλέον 45 άτομα προσωπικό. Θα ήθελα όμως από τον Βουλευτή να πιέσει στο να δοθούν οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς, ένα επίδομα 500 ευρώ. Θα ήθελα επίσης από τον κ. Ακτύπη να έλεγε στον Υπουργό κ. Γεωργιάδη ότι δεν θα πεινάσει ο Ζακυνθινός λαός αν δεν γίνει μια παράνομη επένδυση. Διατηρώ μια φιλία με τον κ. Ακτύπη, με τον οποίο μαζί έχουμε περάσει πολλά στο Νοσοκομείο μας, σε δύσκολες εποχές και πολιτικά, όταν με απειλούσαν ακόμα και με απώλειας της εργασίας μου. Ο βουλευτής Δ. Ακτύπης είναι ένα πολύ καλό παιδί, αλλά μπλέκει με τους ρόλους. Δεν είναι πλέον ο Διονύσης της παρέας, ούτε ένας απλός γιατρός. Είναι ο Βουλευτής του νησιού και μάλιστα του κυβερνώντος κόμματος και είμαι αυστηρός μαζί του, γιατί είναι γιατρός και ξέρει τα προβλήματα. Να μας πουν ο κ. Ακτύπης και ο κ. Καψαμπέλης, που είναι πολιτικά στελέχη της ΝΔ, αν συμφωνούν στην κυβερνητική κατεύθυνση που δίνεται, για να έχουμε εποχιακούς γιατρούς.
Έχω ασχοληθεί με τα προβλήματα της Ζακύνθου και με την πολιτική μου ιδιότητα. Πέραν του ότι είμαι εδώ και 15 χρόνια συνδικαλιστής, ήμουν υποψήφιος σε Βουλευτικές και Περιφερειακές εκλογές και ήμουν και Περιφερειακός σύμβουλος.
Αν θέλει ο κ. Ακτύπης να μιλήσουμε δημόσια, να το κάνουμε, αλλά όχι για το Νοσοκομείο. Θεωρώ πως ότι έχει ειπωθεί για το Νοσοκομείο είναι αρκετό. Να το κάνουμε για το νερό, τα λύματα, τα σκουπίδια και αυτόν το αισχρό λιμενοβραχίονα που θέλει να φτιάξει για τα κρουαζιερόπλοια.»
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: