Current track

Title

Artist

Background

Κώστας Πέττας
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης

Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πως το καλοκαίρι η καθαριότητα ήταν απαράδεκτη λόγω λανθασμένου προγραμματισμού

Πε 25/11/2021



«Στη χθεσινή μας συνεδρίαση ήταν παρών ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων κ. Αρετάκης, μαζί με δύο Αντιδημάρχους του, συνοδευόμενος και από συμβούλους του. Είχαμε καλέσει και ήταν στη συνεδρίαση ο Εμπορικός Σύλλογος με τον Πρόεδρό του κ. Τζίμη και τον Γραμματέα κ. Γεωργάνο, και ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών με τον Πρόεδρο κ. Μοθωναίο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, σε πράγματα που έχει κάνει και που σκοπεύει να κάνει. Μας είπε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα της ανάπλασης της οδού Ταβουλάρη και του Open Mall, ενώ δεσμεύτηκε ότι μέσω προγράμματος θα προχωρήσει στην υπογειοποίηση κάδων. Αναφέρθηκε στο έργο του κλειστού γυμναστηρίου στο Εθνικό Στάδιο, και μας είπε πως προτίθεται να συνάψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο και να υλοποιηθεί από τον Δήμο. Επίσης μας μίλησε για κάποιες παραλήψεις του Δήμου σε ότι αφορά την πεζή καθαριότητα, μίλησε για λανθασμένο προγραμματισμό, ενώ παραδέχτηκε πως το καλοκαίρι η εικόνα σε επίπεδο καθαριότητας ήταν απαράδεκτη.

Ασκώ πάντα κριτική όταν χρειάζεται, για όλα τα κακώς κείμενα, όμως όταν βλέπεις μια διάθεση συνεργασίας από τον Δήμαρχο, όπως έγινε χθες, οφείλεις να ανταποκριθείς. Θεωρώ ότι ο κ. Αρετάκης μίλησε με ειλικρίνεια, ακούσαμε υποσχέσεις και περιμένουμε να δούμε πράξεις.

Ο Δήμαρχος έχει υλοποιήσει κάποιες παρεμβάσεις που ζητούσαμε, όπως τον εξωραϊσμό σε γειτονιές της Πόλης, το έργο στην οδό Νερούλη, το σταμπωτό στα Καμίνια και έξω από το νέο Θέατρο, αν και το τελευταίο δεν έγινε όπως θέλαμε.

Σε ερωτήματα σχετικά με το νέο Θέατρο, για την καλλιτεχνική επιτροπή, τον προγραμματισμό παραστάσεων, και την στελέχωση με προσωπικό του Θεάτρου, δεν μπορώ να πω ότι λάβαμε ικανοποιητικές απαντήσεις. Ο Δήμαρχος έχει κάποιες σκέψεις που επεξεργάζεται. Σύμφωνα με τον κ. Αρετάκη, θα υπάρχουν δωρεάν παραστάσεις από εγχώριες πολιτιστικές παραγωγές και άλλες που θα έρθουν στη Ζάκυνθο από Αθήνα ή άλλες πόλεις, στις οποίες θα υπάρχει εισιτήριο. Ζητήσαμε να υπάρχει ένα καταστατικό λειτουργίας του Θεάτρου, που θα λειτουργεί ως μπούσουλας, για να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. Πρέπει άμεσα να διαμορφωθεί μια διοικούσα επιτροπή. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το Θέατρο λειτουργεί νόμιμα, έχει άδεια λειτουργίας και το πιστοποιητικό πυρασφάλειας όπως μας είπε είναι μια τυπική διαδικασία. Επαναλαμβάνω την  άποψή μου ότι ο πολιτισμός δεν πρέπει να λειτουργεί στην βάση έσοδα-έξοδα.

Προτείναμε για το χρονικό διάστημα από 7 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου να κλείσει η Αλεξάνδρου Ρώμα, κάτι που δέχτηκε ο Δήμαρχος, ο οποίος θα θέσει το σχετικό αίτημα στην Αστυνομία η οποία καθ’ όσον ξέρουμε το δέχεται για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Ο κ. Αρετάκης μας είπε ότι υπάρχει που θα πρέπει όμως να επικαιροποιηθεί ή να φτιαχτεί μια νέα μελέτη. Η υφιστάμενη κυκλοφοριακή μελέτη είχε επικαιροποιηθεί τελευταία φορά πριν από τρία χρόνια επί Δημαρχίας Κολοκοτσά.

Μιλήσαμε και για τον στολισμό της πόλης εν όψει εορτών και μας είπαν ότι γίνεται προσπάθεια να ενοικιάσουν στολίδια. Θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κάνδηλας. Πιέζουμε να γίνουν εκδηλώσεις όχι μόνο στο νέο Θέατρο, αλλά και σε ανοιχτούς χώρους, σε διάφορα σημεία της πόλης.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background