Current track

Title

Artist

Background

Δημήτρης Κάνδηλας
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Μετά από είκοσι χρόνια, το όνειρο του νέου Δημοτικού Θεάτρου έγινε πραγματικότητα

Τε 6/04/2022



«Μετά από είκοσι χρόνια, το όνειρο του νέου Δημοτικού Θεάτρου έγινε πραγματικότητα. Με κάλεσε η Πυροσβεστική για να παραλάβω σήμερα 1.30 το μεσημέρι το πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Το ερχόμενο Σάββατο σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα κάνουμε μια πολύ ωραία εκδήλωση με τη χορωδία και τη μαντολινάτα της Λευκίμης Κέρκυρας.

Την Κυριακή των Βαΐων θα γίνει άλλη μία εκδήλωση με τη συμμετοχή των μουσικοχορευτικών συλλόγων και χορωδιών του νησιού. Η εκδήλωση αυτή θα κλείσει με τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Σε λίγη ώρα, στο πρώην Δημαρχείο του Βανάτου, έχω συνάντηση με όλους τους συλλόγους του νησιού για την σχετική προετοιμασία. Αυτές οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όποιος πολιτιστικός σύλλογος της Ζακύνθου επιθυμεί να κάνει μια εκδήλωση, να ανεβάσει μια παράσταση στο νέο Θέατρο, θα απευθυνθεί πρώτα σε εμένα, και εν συνεχεία εγώ θα ενημερώσω την ομάδα πολιτισμού που έχει συσταθεί καθώς και τον Δήμαρχο. Για όποια εκδήλωση η είσοδος είναι δωρεάν, εμείς δεν ζητάμε ούτε ένα ευρώ. Όταν όμως υπάρχει εισιτήριο εισόδου, θα πρέπει και ο Δήμος να εισπράττει ένα ποσό, γιατί το νέο Θέατρο έχει πολλά έξοδα λειτουργίας. Αν επίσης κάποια εκδήλωση γίνει με εισιτήριο αλλά για φιλανθρωπικό σκοπό, τότε ασφαλώς και εμείς δεν θα ζητήσουμε κανένα ποσό.

Ο Θοδωρής Καμπίτσης είναι συγχωριανός μου και φίλος μου, του ζήτησα να μετέχει στην επιτροπή πολιτισμού. Μετά θα συζητήσουμε για το ποιος θα αναλάβει καθήκοντα και ποια θα είναι αυτά.

Σχετικά με το Υπαίθριο Θέατρο, δεν γίνεται να κλείνει ένας μάνατζερ μια συναυλία και να μην πληρώνει τον Δήμο. Ήδη έχουν κλείσει για το καλοκαίρι πέντε με έξι συναυλίες. Όταν κάποιος κλείνει μια φίρμα και θα πληρώσει τριάντα με τριανταπέντε χιλιάδες ευρώ, τότε θα πληρώσει και δύο χιλιάδες ευρώ στον Δήμο. Το Υπαίθριο Θέατρο επί σειρά ετών δεν είχε άδεια. Τώρα έχει και οικοδομική άδεια και άδεια λειτουργίας.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background