Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Τσουρουνάκης
Δημοτικός Σύμβουλος

Διαθέτουμε εμπειρία, γνώση, και όραμα για να οργανώσουμε την καθαριότητα

Τε 25/01/2023



Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της καθαριότητας του Δήμου Ζακύνθου παρέστη ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Τσουρουνάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οχήματα παροπλισμένα, τα οποία δεν επισκευάζονται για λίγες εκατοντάδες ευρώ, έλλειψη προσωπικού και σκουπίδια πεταμένα χύδην παντού, ήταν τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την παρούσα Δημοτική Αρχή, που φέρει ευθύνη για τη διαλυτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς και για την απομάκρυνση των 39 συμβασιούχων υπάλληλων που δούλεψαν σκληρά για μήνες και μαζί με τους μόνιμους υπαλλήλους καθάρισαν τον τόπο μας.

Εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι την ώρα που ο Δήμαρχος δαπανά δεκάδες χιλιάδες ευρώ για συμβάσεις με ιδιωτικά απορριμματοφόρα, δεν επισκευάζει τα αυτοκίνητα του Δήμου, ενώ άλλα παραμένουν στα συνεργεία και ουσιαστικά έχουν εγκαταλειφθεί για λίγα ευρώ!

Όπως προέκυψε από τις αναφορές των εργαζομένων ο κύριος Αρετάκης δε δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την υλοποίηση των αιτημάτων τους και τους αγνοεί συστηματικά, γεγονός που δείχνει την ανεπάρκειά του.

Από την πλευρά μας τονίσαμε στους εργαζόμενους ότι μετά τις δημοτικές εκλογές θα έρθουν καλύτερες ημέρες, δεδομένου ότι διαθέτουμε την εμπειρία, τη γνώση, το όραμα και τους ανθρώπους για να οργανώσουμε την κατάσταση. Επίσης, είμαστε στο πλευρό τους και δηλώνουμε ενάντιοι σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης από το… «παράθυρο».

Δεν χρειάζονται εκατομμύρια για να υπάρχει πλυντήριο κάδων, ούτως ώστε αυτοί να καθαρίζονται ταυτόχρονα με την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Το μόνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση, κάτι που επί 3,5 χρόνια δεν έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή ούτε κατ’ ελάχιστον για όλα τα θέματα που απασχολούν τη Ζάκυνθο, αψηφώντας ακόμη και τη συμφωνία που είχε γίνει με τους εργαζόμενους ενώπιον της Δικαιοσύνης…


Current track

Title

Artist

Background