Current track

Title

Artist

Background

Ντίνος Κωστάκης
Πρόεδρος Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Μανώλιες»

Πήραμε πρωτοβουλία να απομακρύνουμε χόρτα κα κλαδιά που για εβδομάδες ήταν στο δρόμο και ο Δήμαρχος μας απείλησε με αυτόφορο

Δε 24/07/2023



«Ο σύλλογος μας έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για να κοπούν κλαδιά και χόρτα στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών. Τελικά ο Δήμος έκανε τους καθαρισμούς, αλλά άφησε τα χόρτα και τα κλαδιά αμάζευτα για έναν μήνα στο δρόμο. Υπήρχαν ακόμα και κάτω από κολώνες της ΔΕΗ και αντιλαμβάνεται κάποιος την επικινδυνότητα.

Επικοινωνούσαμε με το Δήμο, ζητούσαμε να απομακρύνει τα χόρτα και τα κλαδιά και η μόνιμη απάντηση ήταν ότι δεν βρίσκουν χώρο να τα εναποθέσουν. Τελικά πήραμε εμείς την πρωτοβουλία και το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μαζί με φίλους εθελοντές και δικά μας μέσα, τσάπες και φορτηγά, αποφασίσαμε να τα μαζέψουμε. Ξαφνικά ήρθε στην γειτονιά μας για πρώτη φορά ο Δήμαρχος. Του συστήθηκα και μου είπε πως δεν τον ενδιαφέρει ποιος είμαι και πως αν μαζέψουμε έστω και ένα κλαδάκι, θα καλέσει την Αστυνομία και θα πάμε αυτόφωρο γιατί ο καθαρισμός είναι αρμοδιότητα του Δήμου και τελικά πράγματι τα μάζεψε ο Δήμος. Δεν ήθελα να φέρω σε δύσκολη θέση τους εθελοντές, προσφέρθηκαν να κάνουν καλό, δεν ήθελα να τρέχουν στην αστυνομία και στα δικαστήρια, για αυτό υποχώρησα.

Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του, επισκέφθηκε την περιοχή των Εργατικών Κατοικιών τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και απείλησε δημότες με αυτόφωρο, επειδή εθελοντικά θα μάζευαν τα χόρτα. Είμαστε ένας Σύλλογος με 30 χρόνια προσφοράς και ήρθε ο Δήμαρχος να μας απειλήσει. Μας πρόσβαλλε αυτή η συμπεριφορά του Δημάρχου. Κανείς Δήμαρχος στο παρελθόν δεν μας αντιμετώπισε με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο.

Πως γίνεται επί έναν μήνα να μην βρίσκουν χώρο να εναποθέσουν τα χόρτα και τα κλαδιά και ξαφνικά μια Παρασκευή απόγευμα να τον βρίσκουν; Ρώτησα τον Δήμαρχο τι γίνεται με τον καταστροφέα και μου είπε ότι είναι χαλασμένος. Τον ρώτησα τι κάνει για αυτό και απάντηση δεν έλαβα.

Πριν από δύο μήνες, ήρθαν στη γειτονιά δύο υπάλληλοι του Δήμου και μου είπαν ότι θα χαλούσαν την πλατεία στις Εργατικές Κατοικίες για να την μετατρέψουν σε Παιδική Χαρά. Τους είπα ότι υπάρχει άλλος αδειοδοτημένος χώρος για Παιδική Χαρά και δεν το γνώριζαν. Αυτή είναι η προχειρότητα με την οποία κινείται η Δημοτική Αρχή.»


Current track

Title

Artist

Background