Είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα που επιζητά τον Έλληνα που δημιουργεί
Δε 11/03/2024
«Ο κεντρικός μας στόχος είναι να εκφράζουμε τις κοινωνικές τάσεις, αυτό που θέλουν οι πολίτες, αυτό που και εμείς επιθυμούμε, την ουσιαστική μεταρρύθμιση ώστε να γίνουμε ένα σύγχρονο δυτικό κράτος. Θέλουμε τη δημιουργία, είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα που επιζητά τον Έλληνα που δημιουργεί.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παντοδύναμος γιατί η αντιπολίτευση είναι κατακερματισμένη. Θα μπορούσε υπό αυτές τις πολιτικές συγκυρίες να έκανε τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά άλματα, αλλά δεν το πράττει και ακολουθεί την πολιτική του κρατισμού. Εμείς είμαστε το άρμα της κοινωνικής πλειοψηφίας, δεν θεωρούμε ότι υπάρχει δεξιά και αριστερά. Είμαστε διακομματικοί και θέλουμε τη μετεξέλιξη της χώρας.
Το παράδειγμα των Τεμπών είναι πρόσφατο και ακόμα και σήμερα, διαβάζουμε για νέα ατυχήματα που αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή. Θα έπρεπε να είχε προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.
Δυστυχώς, δεκαπέντε χρόνια μετά την κρίση ακολουθούμε την ίδια εσφαλμένη πεπατημένη. Αναμένεται η νέα κρίση στη χώρα, όταν και θα έχει τελειώσει η περίοδος χάριτος που έχουμε.
Θα έπρεπε να είναι καλά στελεχωμένο το ΕΣΥ, να υπάρχουν γιατροί και ειδικότητες σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία και μετά να μιλάμε για απογευματινά χειρουργεία. Όταν ένα Νοσοκομείο δεν έχει Παθολόγο ή Καρδιολόγο, δεν είναι Νοσοκομείο. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς, αλλά όλα ξεκινάνε από την οικονομία. Η κυβέρνηση ευαγγελίζεται τον νεοφιλελευθερισμό αλλά δεν προχωρά σε ριζικές τομές. Πρέπει να αλλάξει ο φορολογικός χάρτης, να ανοίξει η παραγωγική επένδυση στη χώρα.
Η ακρίβεια υπάρχει, αλλά το κύριο πρόβλημα δεν είναι η ακρίβεια, είναι οι χαμηλοί μισθοί. Το ζήτημα είναι ο μέσος και χαμηλός μισθός στην χώρα. Πρέπει να μειωθούν δραστικά οι ασφαλιστικές εισφορές.
Επικοινωνιακή φούσκα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Από το 2015 υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης και με μια τροπολογία πάνω σε αυτό, θα μπορούσε να ρυθμιστεί η τεκνοθεσία. Αν ήμουν στη Βουλή θα ψήφιζα όχι στο νομοσχέδιο.
Δεκάδες χιλιάδες νέοι πηγαίνουν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν και μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών δεν επαναπατρίζονται. Είναι στρουθοκαμηλισμός να μην το βλέπεις. Άρα γιατί να μην υπάρχουν και στη χώρα μη κρατικά Πανεπιστήμια, αλλά όχι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην επαρχία. Για παράδειγμα, δεν θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα η ίδρυση στη Ζάκυνθο στο νησί του Διονυσίου Σολωμού μιας φιλοσοφικής σχολής;
Θέλουμε οπωσδήποτε να εκλέξουμε τουλάχιστον έναν Ευρωβουλευτή στις επερχόμενες εκλογές. Αυτός είναι ο στόχος μας, να ενισχύσουμε στην Ευρώπη την Εθνική, Ελληνική φωνή.»