Current track

Title

Artist

Background

Φίλιππος Σαχινίδης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργός

Θα παλέψω στην Ευρώπη για τη μείωση των ανισοτήτων, για να υπάρχει ένα κοινό ταμείο που θα στηρίζει τις αδύναμες χώρες

Δε 3/06/2024



«Είναι προφανές ότι μετά τις μεγάλες συμφωνίες του 2011 και μετά για την αποπληρωμή του χρέους, έχουμε περάσει σε ένα πιο ασφαλές πεδίο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε τομείς όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις, οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης και ο έλεγχος των δημοσιονομικών μας δαπανών, για να μην μπούμε εκ νέου σε νέες περιπέτειες.

Το πιο κρίσιμο σημείο που έζησα ως πολιτικός, ήταν η συμφωνία που είχαμε κάνει για το πρώτο πρόγραμμα σταθερότητας, όπου έπρεπε να γίνει η πληρωμή ενός κρατικού ομολόγου, κάτι που έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, όχι μόνο δεν θα πληρώναμε μισθούς και συντάξεις, θα είχαμε κυριολεκτικά καταρρεύσει σε όλα τα επίπεδα.

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος, λόγω της εμπειρίας μου από τη συνεχή συμμετοχή σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις, επειδή γνωρίζω πως λειτουργεί η Ευρώπη, επειδή ακολουθεί ένα κρίσιμο διάστημα για το μέλλον της Ευρώπης και γιατί θέλω να διασφαλίσω τα συμφέροντα των αγροτών, των εργαζόμενων, την ομαλή μετάβαση της χώρας στη νέα πράσινη ανάπτυξη.

Την επόμενη περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, το ¼ ή το 1/5 της Ευρωβουλής αναμένεται να αποτελείται από Ευρωβουλευτές που θα ανήκουν σε εθνικιστικά και ακροδεξιά κόμματα. Πρέπει να ανακόψουμε την άνοδο των κομμάτων αυτών και είναι αναγκαίο τώρα η Ευρώπη να πάει σε μια μεγάλη αλλαγή πορείας, με επικεφαλής τους Ευρώσοσιαλιστές, για να την εμπιστευτούν και πάλι οι πολίτες.

Θα παλέψω για να υπάρχει ένα μόνιμο Ταμείο Ανάκαμψης, ένα κοινό ταμείο που θα στηρίζει τις αδύναμες χώρες της Ευρώπης. Θα παλέψω για τη μείωση των ανισοτήτων. Αυτό πρέπει να γίνει μέσω του Κοινοτικού Προϋπολογισμού. Η Ευρώπη θέλει να πάει σε μια διεύρυνση αλλά θα πρέπει να προηγηθεί μια συζήτηση στο πως θα γίνει αυτό. Αυτά είναι κρίσιμα ζητήματα.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ξεκίνησαν ως εισαγόμενα, όμως τώρα εξακολουθούν να υπάρχουν γιατί η κυβέρνηση άφησε τις εταιρείες να κάνουν ότι θέλουν, γιατί δεν έκανε τους αναγκαίους ελέγχους, ούτε η ίδια, ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Έτσι παρέμεινε και άνθισε η ακρίβεια, λόγω εθνικών πλέον παραγόντων.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την αδιαφάνεια είναι να λογοδοτείς συχνά. Αυτό το στοιχείο θα με διακρίνει εφόσον εκλεγώ και είναι μια βασική αρχή που διέπει όλους τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.»


Current track

Title

Artist

Background