Current track

Title

Artist

Background

Μάνθος Μπολίδης
Αντιπρόσωπος FTI στη Ζάκυνθο

Χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στη Ζάκυνθο η πτώχευση του Γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου FTI

Τρ 4/06/2024



«H πτώχευση του Γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου FTI δεν θα φέρει ιδιαίτερες επιπτώσεις στη Ζάκυνθο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και δέκα μήνες αντιμετώπιζε οικονομική δυσχέρεια, είμασταν όλοι επιφυλακτικοί στη σύναψη συμβολαίων μαζί της και για αυτό τον χειμώνα που μας πέρασε επιχειρήσαμε να κλείσουμε ανοίγματα που είχε από πέρυσι. Θεωρούμε ότι το 90% των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους ξενοδόχους έχει καλυφθεί.

Η Ζάκυνθος έχει ελάχιστο ποσοστό τουριστών από τη Γερμανική και Αυστριακή αγορά. Σήμερα στο νησί βρίσκονται 37 άτομα, τα οποία διαμένουν σε δέκα διαφορετικά καταλύματα. Οι αφίξεις που έχουμε θα γίνουν κανονικά, είναι προπληρωμένο το κόστος από την εταιρεία.

Από αύριο δεν υφίσταται πλέον αυτό το τουριστικό γραφείο, άρα θα παγώσουν και οι κρατήσεις που είχαν προϋπολογιστεί. Μιλάμε για συνολικά 1.700 Γερμανούς κατά κύριο λόγο τουρίστες που θα διέμεναν φέτος σε διάφορα καταλύματα της Ζακύνθου. Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι θα αποζημιωθούν από το Γερμανικό κράτος, ενώ ενδεχομένως να αναλάβουν την εξυπηρέτησή τους άλλες εταιρείες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα εστιάζεται στη Κρήτη, αλλά και εκεί άλλοι Γερμανοί tour operators θα αναλάβουν να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους να κάνουν διακοπές στη χώρα μας.

Έγιναν κινήσεις για τη διάσωσή της FTI, υπήρχαν συζητήσεις με αμερικανικό επενδυτή, όμως δεν προχώρησε κάποια συμφωνία, λόγω και των αυστηρών όρων που έθετε το Γερμανικό κράτος.»


Current track

Title

Artist

Background