Current track

Title

Artist

Background

Μανώλης Κεφαλογιάννης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ

Προτεραιότητά μας είναι πάντα τα Eθνικά θέματα

Τε 5/06/2024



«Βρίσκομαι σε περιοδεία εν όψει Ευρωεκλογών, αυτή η περίοδος είναι μια γιορτή γιατί συνομιλείς και ανοίγεις διάλογο με τους πολίτες. Έτσι πρέπει να γίνεται, γιατί η πολιτική δεν πρέπει να είναι αποστειρωμένη.

Για πρώτη φορά μετά την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο, έχουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη, αυτόν της Ουκρανίας. Έχουμε σημαντικότατο δημογραφικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος, το πρόγραμμα για την πράσινη ανάπτυξη, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και ασφαλώς το μεταναστευτικό.

Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να παραμείνει, γιατί μιλάμε για ένα οικονομικό, χρηματοδοτικό εργαλείο μεγέθους ισοδύναμου με πέντε σχέδια Μάρσαλ.

Η Ελλάδα είναι πλέον ισχυρή στην Ευρώπη, η φωνή μας ακούγεται, η ΝΔ είναι το πιο ισχυρό κόμμα στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, είναι το ισχυρότερο στην Ευρώπη.

Είχα την τιμή να προταθώ από τους συναδέλφους μου και να εκλεγώ Πρόεδρος στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Ε.Ε-Τουρκίας. Καταφέραμε μέσω αυτής της Επιτροπής να απελευθερώσουμε τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που παρανόμως κρατούνταν στην Τουρκία. Όταν η Τουρκία μας απειλούσε στο νότιο Αιγαίο, «διεμβολίσαμε» το ψεύτικο Τουρκο-Λυβικό μνημόνιο και το καταστήσαμε άκυρο. Διεθνοποιήσαμε τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Αναδείξαμε την υπόθεση Μπελέρη στο Ευρωκοινοβούλιο, το θέμα της παράνομης φυλάκισης του στην Αλβανία. Θέλαμε πραγματικά να προστατεύσουμε τα προβλήματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Όλα τα κόμματα του Ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου μας στήριξαν.

Αν θέλει η Αλβανία να είναι μια χώρα υπό ένταξη στην Ε.Ε θα πρέπει να σεβαστεί τις περιουσίες της Ελληνικής μειονότητας της βορείου Ηπείρου. Το θέμα είναι να διαχειριζόμαστε τα ζητήματα στο Ευρωκοινοβούλιο, όχι να είμαστε παρατηρητές. Αν δεν λυθούν τα θέματα της μειονότητας, τα Ελληνο-αλβανικά ζητήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Προτεραιότητά μας είναι πάντα τα Eθνικά θέματα, αλλά και άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Όταν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσαν την εξομοίωση όλων των επιδοτήσεων, αυτό θα σήμαινε ότι θα χάναμε την μισή επιδότηση και με δικές μας προσπάθειες είπαμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί θα ζημιωθούν οι Έλληνες αγρότες.

Είναι πολύ τιμητικό να έχει ανοίξει μια συζήτηση περί ανάληψης μιας πολύ σημαντικής θέσης στην Ευρώπη από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά είναι εξίσου τιμητικό το ότι ο ίδιος θέλει να παραμείνει προσηλωμένος σε αυτό που τον εξέλεξε ο Ελληνικός λαός, στο να περάσει τη χώρα στο επόμενο επίπεδο ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων.

Αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αλλά δεν μας απασχολεί μόνο να είμαστε οι νικητές αυτών των εκλογών. Θέλουμε να μην είμαστε οι ηττημένοι του μέλλοντος αν δεν λύσουμε τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας. Να θυμηθούμε το παλιό μας σύνθημα «σεμνά και ταπεινά».


Current track

Title

Artist

Background