Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Καρδιανός-Μπούκιος
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου

Η αποχή έκρινε το εκλογικό αποτέλεσμα – Στόχος μας να δείξουμε έργο στη Ζάκυνθο μέχρι τις Εθνικές εκλογές

Τρ 11/06/2024



  • Απουσίαζαν από τον προεκλογικό αγώνα τα οργανωμένα στελέχη του κόμματος μας.
  • Κάποιοι χρησιμοποίησαν το κόμμα και μετά εξαφανίστηκαν.
  • Ο Διονύσης Ακτύπης είναι πέντε χρόνια Βουλευτής και δεν έχει λείψει ούτε μία εβδομάδα από τη Ζάκυνθο.
  • Μια κότα λυράτη από το Ρόιδο, βάλλει εναντίον μου. Ας κοιτάξει τον ίσκιο του.
  • Έχει αποτύχει ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Πλέσσας και θα ‘πρεπε να είχε παραιτηθεί.
  • Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι στα κόμματα της αντιπολίτευσης πανηγυρίζουν. Όλοι χάσαμε στις Ευρωεκλογές.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών το έκρινε η αποχή, για την οποία αισθάνομαι στενοχωρημένος και απογοητευμένος. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι από αυτούς που απείχαν ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ.

Το καταστατικό του κόμματος δεν επιτρέπει τρίτη θητεία στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος μας επομένως δεν θα είμαι υποψήφιος όποτε και αν γίνουν εκλογές, εκτός και αν αλλάξει το καταστατικό, γιατί αν και είμαι 79 ετών, δηλώνω ότι επιθυμώ να είμαι εκ νέου υποψήφιος και αν αυτό συμβεί να είστε βέβαιοι ότι θα νικήσω και πάλι.

Μια κότα λυράτη από το Ρόιδο, ο Κώστας Τσιριγώτης, βάλλει εναντίον μου σε μια τοπική εφημερίδα. Να του θυμίσω ότι εκλέχθηκε στη τοπική Νομαρχιακή και όταν του ζήτησα να πληρώσει τα 25 ευρώ της συνδρομής του εξαφανίστηκε. Στη πορεία έθεσε υποψηφιότητα με τον αντάρτη Τρεπεκλή. Αυτός ο κ.Τσιριγώτης βγήκε να τα φορτώσει σε μια μικρή παρέα, όπως είπε, που διοικεί τη Ζάκυνθο.

Τέρμα τα παιχνίδια από Ροιδίτες. Στη ΝΔ δεν είμαι χθεσινός, είμαι από το 1958 με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν χρωστάω σε κανέναν, αντίθετα μου χρωστάνε πάρα πολλοί. Είμαι ζωντανός, θα παραμείνω ζωντανός και ξέρω το βιογραφικό του καθενός. Ας βρεθεί ένας αριστερός ή ακόμα και Χρυσαυγίτης, που να μου ζήτησε βοήθεια και να μην του την έδωσα.

Η ΝΔ έπεσε 13  μονάδες στις ευρωεκλογές και για αυτό φταίω εγώ ή ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης; Ο κάθε Τσιριγώτης να κοιτάξει τον ίσκιο του. Πανελλαδικά η ΝΔ έχασε ένα εκατομμύριο ψήφους, έγινε κάτι το εξωπραγματικό στη Ζάκυνθο; Τόσο εγώ, όσο και ο Βουλευτής, από την Κυριακή το βράδυ ψάχνουμε τα αίτια.

Αλλά να δούμε και ποιοι μιλάνε. Κατά την προεκλογική περίοδο, το μεγαλύτερο διάστημα, ειδικά την περίοδο που είχαμε το δρώμενο της Γκιόστρας, ήμουνα μόνος μου στο περίπτερο του κόμματος στη πλατεία, αφού δεν παρουσιάστηκαν πολλά οργανωμένα στελέχη. Όλα αυτά τα χρόνια, τα γραφεία του κόμματος έχουν κοστίσει στην τσέπη μου 32 χιλιάδες ευρώ. Αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα είχε γραφεία η ΝΔ στη Ζάκυνθο.

Τις τελευταίες μέρες επισκέφθηκαν τη Ζάκυνθο δύο Υφυπουργοί και η Υπουργός Τουρισμού. Το πρόγραμμα τους στη Ζάκυνθο δεν το καθόρισε η Νομαρχιακή της ΝΔ, αλλά οι ίδιοι οι Υπουργοί. Ας ενημερωθούν καλύτερα όσοι λένε ότι τους αγνοήσαμε.

Κάποιοι ενδιαφέρονται να εκλεγούν στη Νομαρχιακή και μετά εξαφανίζονται. Κάποιοι χρησιμοποίησαν τη Νομαρχιακή για να εκλεγούν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετά χάθηκαν. Ας μην αναζητούν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή, ειδικά την πρώτη περίοδο, δεν συνεδρίασε κάποιες φορές γιατί είχε δύο αγκάθια στο εσωτερικό της και αν συνεδριάζαμε θα χυνόταν αίμα.

Τι κινητό μου είναι πάντα ανοιχτό, όλο το 24ωρο. Συμπολίτης μας, μου τηλεφώνησε στις 2:15 τη νύχτα για να τον βοηθήσω να πάει στα Επείγοντα του Νοσοκομείου και πράγματι τον πήγα. Ας σταματήσουν τα κοράκια να μιλάνε.

Ο Βουλευτής βοήθησε στις εκλογές, στη Περιφέρεια και στο Δήμο, καλύτερα να ρωτήσετε τους ίδιους. Με το να ζητάς 20 ψηφοδέλτια δεν σημαίνει ότι βοηθάς. Ο Γιώργος Στασινόπουλος ανήκει χρόνια στη ΝΔ και τον είχα υποστηρίξει ανοιχτά, αλλά δεν είχε πάρει κάποιο χρίσμα από τη ΝΔ ως υποψήφιος Δήμαρχος. Σε σχέση με την εποχή Αρετάκη, ο Δήμος σήμερα έχει καλύτερη εικόνα.

Ο Διονύσης Ακτύπης είναι πέντε χρόνια Βουλευτής και δεν έχει λείψει ούτε μία εβδομάδα από τη Ζάκυνθο. Έχει δώσει λύσεις, όμως δεν έχει φανεί ακόμα κάποιο μεγάλο έργο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περάσαμε πολλά, Ιανό και πανδημία, για αυτό και τον δικαιολογώ απόλυτα. Σήμερα, μετά από αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία, δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει άμεσα ένα μεγάλο έργο στο νησί μας, όμως μέχρι τις επόμενες Εθνικές εκλογές θα έχει γίνει σίγουρα.

Θα ήθελα να έχει καλύτερη εικόνα το Λιμενικό Ταμείο. Η εικόνα στο λιμάνι σήμερα είναι τραγική. Έχει αποτύχει ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Πλέσσας και θα ‘πρεπε να είχε παραιτηθεί. Δύο Παιδικές Χαρές έχει το Λιμενικό Ταμείο και είναι ντροπή να της έχει εγκαταλείψει. Και μην μου πει κανείς ότι δεν έχει χρήματα το Λιμενικό Ταμείο, γιατί υπήρξα Πρόεδρος του και ξέρω. Αν ήμουν και σήμερα πρόεδρος σε αυτόν το φορέα, θα είχα βρει τέσσερεις εργολάβους και θα τις έφτιαχναν, αλλά εγώ κυκλοφορώ στο πεζοδρόμιο και γνωρίζω κόσμο, δεν κυκλοφορώ μόνο με τη μύτη.
Δεν ξέρω αν έχει λήξει η θητεία του κ. Πλέσσα, μπορεί και να έχει λήξει, δεν είχα ανακατευτεί ποτέ σε αυτά, αλλά τώρα θα ανακατευτώ και θα προτείνω κάποιον. Να αδειάσει η θέση και να βρεθεί ένας άλλος. Με συναντά στον δρόμο ο κόσμος και με ρωτά γιατί δεν τελειώνουμε τον Πλέσσα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι στα κόμματα της αντιπολίτευσης πανηγυρίζουν. Όλοι χάσαμε στις Ευρωεκλογές.
Σας το λέω από σήμερα ότι ο Μακρόν θα νικήσει στις Εθνικές εκλογές της Γαλλίας. Εγώ αν ήμουν ο Μητσοτάκης θα έριχνα μια ζαριά και θα έκανα εκλογές μέσα σε τριάντα μέρες για να τους τελειώσω.

Όπως και να έχει η ΝΔ θα πάει σε ανασχηματισμό και θα κυβερνήσει χωρίς πρόβλημα για τα επόμενα τρία χρόνια.»


Current track

Title

Artist

Background