Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Καρδιανός-Μπούκιος
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου

Θα συνιστούσα στον κ. Τσιριγώτη να μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη – Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Πε 13/06/2024



«Έχω φίλους σε όλα τα κόμματα και μπορώ να απευθύνομαι σε όλους τους Ζακυνθινούς. Δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι Καραμανλικός, όπως δεν έκρυψα και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος στήριξα τον Βαγγέλη Μειμαράκη. Εγώ δεν κρύβομαι όπως άλλοι και η διαδρομή μου στο κόμμα είναι γνωστή.

Στη μεταπολίτευση έθεσα υποψηφιότητα για πρώτη φορά για να εκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος με τον αείμνηστο Αβούρη, τη δεύτερη φορά ήμουν με τον Σπύρο Ιθακήσιο στην αντιπολίτευση απέναντι στο φίλο μου Τάλμποτ Κεφαλληνό.

Είπε ο κ. Τσιριγώτης ότι ήρθε το 1981 και ζήτησε τη συνδρομή μου για να ενισχυθεί η ΝΔ και το αρνήθηκα. Μέγα ψέμα. Τότε ήμουν άμισθος διευθυντής του γραφείου της ΝΔ, με υποψήφιους βουλευτές τους Γιαννούλη και Μάργαρη.

Μετά από χρόνια έθεσα υποψηφιότητα με τον αείμνηστο Δήμαρχο Διονύση Πυλαρινό ο οποίος όρισε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον αείμνηστο γιατρό Μοθωναίο. Μέχρι να γίνω Πρόεδρος ήμουν Αντιπρόεδρος και όταν ο Μοθωναίος έπαθε εγκεφαλικό, κάποιοι μου έλεγαν να πάρω τη θέση του. Αρνήθηκα να το κάνω μέχρι να τελειώσει η θητεία του, σεβόμενος τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο.

Μετέπειτα στις Εθνικές εκλογές συντάχθηκα πλήρως με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλιστα είχα παραχωρήσει αφιλοκερδώς Ιούνιο μήνα για 25 μέρες το κατάστημά μου, για να μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο.

Στην πρώτη μου θητεία ως πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ είχα ορίσει τον κ. Τσιριγώτη-Μολοντό, υπεύθυνο του αγροτικού τομέα. Δεν είπα ποτέ ότι μου οφείλει 25 ευρώ. Την περίοδο εκείνη, είχα πει σε όλα τα μέλη, ότι επειδή η Νομαρχιακή χρειάζεται 800 ευρώ για να καλύψει τα έξοδά της, να βάλουν 220 ευρώ τα μέλη και όλα τα υπόλοιπα εγώ για να τα καλύψουμε. Αν έχει ο κ. Τσιριγώτης έστω και μια απόδειξη ότι πλήρωσε έστω και ένα ευρώ, να την φέρει και εγώ θα βγω δημόσια στη Πλατεία Σολωμού και θα ζητήσω συγνώμη.

Θα συνιστούσα στον κ. Τσιριγώτη να μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δημοτική Αρχή και τον κ. Στασινόπουλο, και ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Βουλευτή Διονύση Ακτύπη στον οποίο κάποιοι προσπαθούν να φορτώσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στη Ζάκυνθο εδώ και σαράντα χρόνια.»


Current track

Title

Artist

Background