Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Όταν στον Λαγανά βρίσκονται πέντε χιλιάδες νεαροί 17 έως 22 ετών, δεν είναι εύκολο να αποτρέψεις το κακό, όση αστυνομική δύναμη και να διαθέτεις

Δε 8/07/2024



«Υπάρχει μόνιμη αστυνομική δύναμη στον Λαγανά τρία έως τέσσερα περιπολικά και ΟΠΚΕ. Η αιματηρή συμπλοκή έγινε έξω από το κατάστημα Mc Donald’s και η αστυνομία ήταν εκεί κοντά, αλλά ξέρετε ότι το κακό μπορεί να συμβεί μέσα σε ένα λεπτό. Όταν στον Λαγανά βρίσκονται πέντε χιλιάδες νεαρά παιδιά 17 έως 22 ετών, δεν είναι εύκολο να αποτρέψεις το κακό, όση αστυνομική δύναμη και να διαθέτεις.

Έχει διπλασιαστεί η αστυνομική δύναμη στο νησί. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει την εικόνα και ξέρει αν επαρκεί ή όχι η αστυνομική δύναμη.

Είναι εντελώς ανακριβή τα στοιχεία που επικαλείται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου. Λένε ψέματα ότι μόνο πέντε άτομα περιπολούν τη νύχτα όλο το νησί.

Δεν μπορούμε να φέρουμε πεντακόσιους ή χίλιους αστυνομικούς για να φυλάνε τη νύχτα τη Ζάκυνθο επειδή κάποιοι θέλουν να κινούνται στη παραβατικότητα. Ούτε θα γεμίσουμε με περιπολικά τον Λαγανά. Δεν είμαστε ένα αστυνομοκρατούμενο καθεστώς, Δημοκρατία έχουμε. Μην συζητάμε συνεχώς για τους αριθμούς των αστυνομικών, για το πόσοι θα έρθουν στο νησί, γιατί ίσως αυτό εξυπηρετεί κάποιους για να παίρνουν τις άδειές τους.

Ο Λαγανάς αστυνομεύεται και μάλιστα με ανώτερους αξιωματικούς. Την Πέμπτη το βράδυ που θα έχω επιστρέψει στη Ζάκυνθο, ελάτε να πάμε μαζί στον Λαγανά, για να δούμε αν υπάρχει αστυνομία ή όχι. Πρέπει να δούμε γενικότερα το πρόβλημα.

Υπάρχει ένα λάθος δομημένο σύστημα στον Λαγανά που πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δούμε και άλλα ζητήματα, την ανήλικη παραβατικότητα που ξεκινά από τα σχολεία, τον έλεγχο της νεολαίας που σήμερα λείπει. Είναι μεγάλο το ζήτημα και είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.»


Current track

Title

Artist

Background