Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Τουρκάκης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ

ΔΕΥΑΖ: Ρυθμίσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη Volterra – Κατασχέσαμε λογαριασμούς 75 οφειλετών

Πα 26/07/2024



  • Πήραν νερό τα χωριά της ορεινής Ζακύνθου από τον Άγιο Λέοντα έως τις Βολίμες

«Έληξε η αντιπαράθεση που είχαμε με την εταιρεία VOLTERRA, μετά από μεγάλες προσπάθειες τριών μηνών που καταβάλλαμε στη ΔΕΥΑΖ, μαζί με τον δικηγόρο κ. Νίκο Πέττα. Καταλήξαμε τελικά σε μια συμφωνία που μας αποδεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης και που μας δίνει τη δυνατότητα μέσω ρύθμισης να πληρώνουμε τόσο τα τρέχοντα, όσο και τα ληξιπρόθεσμα χρέη της ΔΕΥΑΖ προς την εταιρεία.

Η συμφωνία προβλέπει ότι από φέτος Μάιο έως και Οκτώβριο θα καταβάλλουμε τα τρέχοντα συν 80 χιλιάδες ευρώ και από Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, τα τρέχοντα συν 60 χιλιάδες ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι θα έχουμε εξοφλήσει μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη VOLTERRA που ανέρχονται σε τρία εκατομμύρια, οι οποίες βέβαια είναι παλαιοτέρων ετών. Επίσης, δόθηκε παράταση της σύμβασης με τη VOLTERRA έως τον Ιούλιο του 2025.

Είναι σημαντικό το ότι για πρώτη φορά οι οικονομικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΖ παρουσίασαν μια πλήρη εικόνα των οικονομικών δεδομένων της επιχείρησης και έτσι καταφέραμε να κάνουμε την πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Αναγκαστήκαμε τους προηγούμενους μήνες να κάνουμε πιο αυστηρή την εισπρακτική μας πολιτική για να συγκεντρώσουμε χρήματα και το καταφέραμε χωρίς ιδιαίτερες αντιπαραθέσεις. Από τον περασμένο Μάρτιο, φτάσαμε να εισπράττουμε κατά μέσο όρο τριάντα χιλιάδες ευρώ ημερησίως, όταν παλαιότερα οι εισπράξεις δεν ξεπερνούσαν τις πέντε με δέκα χιλιάδες ημερησίως. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να πληρώσουμε και μια παλιά οφειλή που υπήρχε για την λυματολάσπη και έτσι από το αρχικό χρέος των 300 χιλιάδων ευρώ, φτάσαμε στις 80 χιλιάδες ευρώ.

Για ποσά άνω των δέκα χιλιάδων ευρώ έγιναν κατασχέσεις λογαριασμών 75 οφειλετών, που συνολικά όφειλαν στη ΔΕΥΑΖ 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Συνεχίζουμε να αφαιρούμε υσρομετρητές για οφειλές άνω των 300 ευρώ. Αυτό άλλωστε προβλέπεται από τον κανονισμό της επιχείρησης.

Το θέμα του χρέους της ΔΕΥΑΖ προς τη ΔΕΗ είναι πιθανό να αντιμετωπιστεί σε κεντρικό επίπεδο από την Ένωση των ΔΕΥΑ, σε συνεργασία με τη κυβέρνηση. Θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.

Χθες πήραν νερό τα χωριά της ορεινής Ζακύνθου από τον Άγιο Λέοντα έως τις Βολίμες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Λειτουργικά κυρίως θέματα θα απασχολήσουν τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο.»


Current track

Title

Artist

Background