Current track

Title

Artist

Background

Βαγγέλης Τσώλας
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου

Σοβαρό πρόβλημα στη Μαιευτική Κλινική – Εξώδικη διαμαρτυρία στη Διοίκηση, το Υπουργείο και τον Εισαγγελέα

Πα 2/08/2024



«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου και οι Μαίες διαπιστώνοντας ότι δεν έχει βρεθεί λύση, έστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία προς εμάς, τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το αρμόδιο Υπουργείο και τον Εισαγγελέα Ζακύνθου.

Το 60% των Μαιών είναι επικουρικές, λήγουν οι συμβάσεις τους στο τέλος του έτους και δεν ξέρουν αν θα ανανεωθούν. Θα έπρεπε ήδη να είχαν πάρει ρεπό και άδειες που τους οφείλονται, όχι μόνο από τη τρέχουσα χρονιά, αλλά και από προηγούμενα χρόνια. Μιλάμε για άδειες που φτάνουν και τις 100 μέρες και σε μία περίπτωση τις 200. Έχουν φτάσει στα όριά τους.

Μπορεί η διοίκηση να επικαλείται ότι έχουμε οκτώ Μαίες που εργάζονται, συν τρεις που λείπουν σε αναρρωτική άδεια και μία Προϊσταμένη, άρα δώδεκα συνολικά, ενώ το οργανόγραμμα κάνει λόγο για δέκα άτομα, αλλά οι αριθμοί στην πραγματικότητα δεν βγαίνουν.

Έχουμε έξι με επτά, οι τρεις είναι σε αναρρωτική άδεια και η Προϊσταμένη που θα πάρει σύνταξη, ξεχρεώνει άδεια που της οφειλόταν εδώ και δύο χρόνια. Ήρθε ένας Μαιευτήρας από την Αθήνα που ήθελε να φύγει αλλά τον πείσαμε να παραμείνει έως τις 20 Αυγούστου. Προχθές και χθες, αυτός ο άνθρωπος έκανε μόνος του τη βάρδια για όλη την ημέρα.

Πέραν αυτών, από τους δώδεκα που αναφέρει η διοίκηση, οι δύο Μαίες έχουν μετακινηθεί σε άλλα Νοσοκομεία και τις πληρώνουμε εμείς. Είχαμε μία συνάδελφο από τα Ιωάννινα που έφυγε, ενώ ακούμε για μια Μαία που θα έρθει για έναν μήνα από το Αγρίνιο και για μια άλλη Μαία που ενδιαφέρεται να έρθει από τη Νάξο. Θα τα δούμε αυτά αν θα γίνουν, αλλά τώρα η Μαιευτική Κλινική λειτουργεί οριακά, με την έννοια του ενός ρεπό, ή κανενός για τις Μαίες και χωρίς άδειες. Δεν είναι συνθήκες εργασίας αυτές.

Έπρεπε να ανοίξει ο πίνακας, η πλατφόρμα του επικουρικού προσωπικού για να μπουν τόσο οι Τ.Ε όσο και οι Π.Ε, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε τέσσερεις Μαίες. Ελπίζω να ανοίξει η πλατφόρμα τώρα τον Αύγουστο.

Μόλις χθες αποφάσισε να συναντήσει τις Μαίες ο διοικητής του Νοσοκομείου, ενώ ξέρει για το πρόβλημα από τον περασμένο χειμώνα. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη λύση του προβλήματος, αλλά όλοι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε. Με τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη συζητάμε συχνά και θα έλεγα ότι έχουμε μια άψογη συνεργασία.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη Παθολογική Κλινική, όπου έχουμε έναν Παθολόγο. Αν αποφασίσει ο κ. Κούτσης να πάρει τη σύνταξή του, και δεν προκύψει ενίσχυση, τότε θα έχουμε τίτλους τέλους για την Παθολογική Κλινική. Μεγάλο πρόβλημα έχουμε και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Ελπίζω με τον νέο διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Θεοδωρόπουλο να έχουμε μια καλή συνεργασία.»


Current track

Title

Artist

Background