Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Πόθος
Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

Στο Πειθαρχικό μετά από ΕΔΕ, σοβαρό περιστατικό παρενόχλησης μαθήτριας από Εκπαιδευτικό

Τε 28/08/2024



«Φέτος έχουν γίνει πάνω από 45 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στη Ζάκυνθο, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν 13 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Θα θέλαμε γύρω στους 43 αναπληρωτές, αλλά για διάφορους λόγους έχουμε λιγότερους κατά το 1/3 περίπου, είτε γιατί κάποιοι ζητούν αναβολή του διορισμού τους, είτε γιατί παίρνουν άδειες. Το πρόβλημα είναι ότι πάνω στη διετία πολλοί φεύγουν, γιατί αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, όπως η στέγαση. Θεωρώ ότι οι διορισμοί με κριτήριο την εντοπιότητα θα βοηθούσαν πολύ σε αυτό το ζήτημα. Βέβαια το στεγαστικό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει όχι μόνο στη Ζάκυνθο, αλλά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο.

Υπάρχει ΦΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας που κάνει λόγο για μείωση σχολείων ή τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, λόγω μείωσης του αριθμού των μαθητών ή και μετακινήσεων σε άλλα σχολεία. Έχουμε κάνει συσκέψεις με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να μειωθούν όσο το δυνατόν λιγότερα τμήματα στο νησί. Φέτος θα έχουμε 145 τμήματα από 147 που είχαμε πέρυσι, δηλαδή τα τμήματα θα μειωθούν κατά δύο.

Έχουν μειωθεί οι μαθητές στη πρώτη τάξη του 2ου Γυμνασίου, αλλά και στην πρώτη τάξη του Λυκείου. Πέραν της υπογεννητικότητας που είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, υπάρχουν και μετακινήσεις μαθητών, κάτι το λογικό που συνέβαινε πάντα. Φεύγουν από το Γενικό Λύκειο μαθητές και μετακινούνται στο ΕΠΑΛ για να μάθουν μια τέχνη.

Από τη στιγμή που έγινε γραπτή καταγγελία προς εμέ για εκπαιδευτικό που παρενοχλούσε μαθήτρια, διέταξα ΕΔΕ η οποία και ολοκληρώθηκε. Το πόρισμα της ΕΔΕ κοινοποιήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ο εκπαιδευτικός για τον οποίο έγινε η καταγγελία δεν βρίσκεται τώρα στη Ζάκυνθο. Είναι ένα σοβαρό περιστατικό, επαναλαμβάνω παρενόχλησης και δεν μιλάμε για κάτι άλλο. Δεν μπορώ να πω περισσότερα για το ζήτημα αυτό.»


Current track

Title

Artist

Background