Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Πόθος
Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

Δεν είμαστε στη Βόρεια Κορέα – Απαράδεκτο αυτό που έκανε η ΕΛΜΕΖ, έχει ξεφύγει και παραπληροφορεί τους μαθητές

Πε 12/09/2024



«Ήταν απαράδεκτο αυτό που έκανε η ΕΛΜΕΖ χθες, να διαβάσουν ανακοίνωση στα σχολεία, ημέρα αγιασμού. Η ΕΛΜΕΖ είναι συνδικαλιστικός φορέας των εκπαιδευτικών και όχι των μαθητών. Αυτά γίνονται στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και τη Βόρεια Κορέα, όχι εδώ. Σε τρία σχολεία αναγνώσθηκε ο χαιρετισμός της ΕΛΜΕΖ.

Κακώς οι Διευθυντές των σχολείων επέτρεψαν στην ΕΛΜΕΖ να διαβάσει αυτόν τον απαράδεκτο χαιρετισμό και θα κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις.

Έχει ξεφύγει η ΕΛΜΕΖ και με αυτά που κάνει παραπληροφορεί τους μαθητές. Λένε ψέματα. Δεν υπάρχουν πουθενά στη Ζάκυνθο αίθουσες κλουβιά με 27 μαθητές. Δεν υπάρχουν αίθουσες κλουβιά στο Καταστάρι, στο Μαχαιράδο, στη Βολίμα, στην Παναγούλα, ούτε και στην πόλη. Η κάθε αίθουσα στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο είναι 60 τετραγωνικών μέτρων, το διαπίστωσα προσωπικά. Ούτε υπάρχουν αίθουσες κλουβιά στο 1ο και 2ο Λύκειο. Δεν υπάρχει πουθενά στη Ζάκυνθο αίθουσα με 27 μαθητές και αν υπάρχει, δεν είναι κλουβί. Άλλωστε και ο νόμος επιτρέπει αίθουσες μέχρι και 27 μαθητές. Καλώ όποιον θέλει να πάμε αύριο μαζί στα σχολεία για να το διαπιστώσει και ο ίδιος.

Έκαναν φασαρία για το Τμήμα Οικονομικών στο ΕΠΑΛ και τελικά το Τμήμα εγκρίθηκε χθες μετά από δικές μας ενέργειες. Το μοίρασμα των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης που κάναμε στα σχολεία είναι εγκεκριμένο, δεν έγινε τίποτα το αυθαίρετο.

Τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία μας είναι γιατί παρότι το Υπουργείο Παιδείας διόρισε φέτος 50 μόνιμους εκπαιδευτικούς και 28 αναπληρωτές, από τους 50 μόνιμους οι 14 για έλαβαν άδειες προσωπικού χαρακτήρα.»


Current track

Title

Artist

Background